Schürfeld Group neemt Smart Coloring over

Schürfeld Group neemt Smart Coloring over

De Schürfeld Group, gevestigd in Hamburg, heeft start-up Smart Coloring overgenomen. Dit bedrijf ontwikkelde in 2018 een technologie voor het inkleuren en ontkleuren van plastic.

De Smart Coloring technologie maakt van gekleurde plastic verpakkingen (PP, PE of PET) weer transparante, plastic granulaatkorrels. Een innovatieve en milieuvriendelijke technologie, die kan bijdragen aan een circulaire economie.
De bedenker van de techniek en managing partner Hendré Vos heeft zijn aandelen verkocht aan de Schürfeld Group en het bedrijf verlaten. Dr. Bernd Robertz (chemicus) en Dr. Jürgen Schäfer (fysicus) zijn de nieuwe beherende vennoten van het bedrijf geworden.

Duurzaamheid

De Schürfeld Group is een familiale investeringsmaatschappij die naast haar kernactiviteiten al jarenlang investeert in jonge bedrijven en nieuwe technologieën met een focus op duurzaamheid. Om het ontwikkelingswerk van Smart Coloring op dit veelbelovende gebied uit te breiden, heeft de Schürfeld Groep zijn minderheidsbelang omgezet in een meerderheidsbelang.

Awards

Smart Coloring behoorde in 2020 tot de top 5 van de "Sustainability Awards 2020" (Packaging Europe). Met name op het gebied van stijve en flexibele verpakkingen, evenals in de automobiel-, meubel- en decorsector zijn de afgelopen twee jaar succesvol projecten opgestart om design, functionaliteit en recyclebaarheid te optimaliseren, samen met gerenommeerde industriële bedrijven. De sector overschrijdende technologie heeft geleid tot tal van octrooiaanvragen.


Drie fases : nieuwe fles, ingekleurde fles en ontkleurde fles die bewust niet helemaal ontkleurd is.

Mechanische recycling met Smart Coloring

De algemeen directeuren van de Schürfeld Group, Jan Oberbeck en Tim Fiedler, over de Smart Coloring Technology: ‘Momenteel zijn er veel controversiële discussies over de vraag of mechanische of chemische recycling de juiste manier is om meer duurzaamheid te bereiken. De kleurentechniek pakt het kleurprobleem binnen mechanische recycling op en vormt zo een waardevolle aanvulling op puur mechanische of chemische recycling. Bovendien kan de kleurtechnologie een aanzienlijke verhoging van de efficiëntie bieden in combinatie met een grotere ontwerpvrijheid.’

Gerelateerd nieuws

Gekleurde en een ontkleurde fles met Smart Coloring
woensdag 21 oktober 2020