SCA biedt golfkarton oplossingen food-sector

SCA Packaging in België heeft een nieuwe aanwinst in het productengamma: een maatwerk oplossing voor de voedingsmiddelenindustrie. Voedselveiligheid verplicht de voedingsindustrie keer op keer de uitdaging aan te gaan en te zoeken naar nieuwe verpakkingstechnieken die in de hele productie- en logistieke keten 'presteren'. Golfkarton biedt volgens SCA die oplossing.

Onder de noemer 'food safe packaging' introduceert SCA Packaging België oplossingen in golfkarton voor voedingsproducten die direct in contact komen met het verpakkingsmateriaal, het zogenaamde 'direct food contact'. De volledige range bestaat uit een low, medium en highgrade materiaal dat conform de nieuwste wet- en regelgeving extra bescherming biedt tegen de impact van vocht en vet. Daarnaast is er een materiaal, speciaal voor gevoelige producten dat smaak en geur maximaal respecteert, passend maatwerk voor vrijwel elk type voedsel, aldus SCA. Denk hierbij aan producten zoals pasta's, bakkerijproducten, pizza, kaas, vlees, diepvriesproducten maar ook aan chocolade.

Het volledige productieproces bij SCA Packaging België, met productielocaties in Gent en Buggenhout, is op het hoogste niveau BRC-IoP gecertificeerd, hierdoor is de kwaliteit gewaarborgd. Maar het meest bijzondere is de unieke designaanpak waarvan voedingsproducenten maar al te graag gebruik maken. In haar Design Centre in Gent is SCA Packaging België in staat ontwerpers en specialisten uit de hele verpakkingsketen aan tafel te brengen om zo vanaf het vroegste stadium maatwerk te kunnen leveren binnen de klantspecifieke randvoorwaarden van iedere supply-chain.

Op donderdag 25 maart organiseert SCA Packaging België een evenement waarbij professionals uit de voedingsindustrie bij elkaar gebracht worden om van gedachten te wisselen over wet- en regelgeving, voedselveiligheid en food-safe verpakkingen. Internationale gastsprekers en autoriteiten op dit gebied zullen hun waardevolle kennis met de bezoekers delen.

Aanmelden kan via: www.scapackaging.be/connectedprofessionals

Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen