Savoye lanceert verpakkingsconcept: E-JIVARO

Savoye lanceerde begin december de E-JIVARO, een nieuwe dekselmachine die zich automatisch aanpast aan de hoogte van de bestelde producten in de doos. Photobox, naar eigen zeggen de Europese marktleider op het gebied van het online ontwikkelen, uitwisselen en opslaan van foto's, is de eerste die deze nieuwe machine in gebruik neemt.

De nieuwe E-JIVARO verpakkingsmachine past automatisch de hoogte van de doos aan de vulhoogte aan. Dit betekent dat de E-JIVARO bijvoorbeeld dozen op brievenbusformaat kan maken: A4-formaat met een dikte van 30 mm of meer, afhankelijk van de inhoud. Voorheen was de minimale dikte 50 mm, aldus Savoye. Dit betekent dat klanten hun bestellingen vaker direct in de brievenbus ontvangen en minder vaak hun pakket ergens moeten ophalen.

Afhankelijk van de reductiehoogte, het type doos en product, kunnen 13 tot 16 cycli per minuut worden bereikt. Voor het ontwerp van deze nieuwe verpakkingsmachine is de nadruk gelegd op gebruiksvriendelijkheid en veiligheid. Net als de Jivaro, wordt de E-JIVARO bestuurd door een PLC (Programmable Logic Controller) en beschikt tevens over een bedieningsterminal. De functies van deze terminal zijn geoptimaliseerd en hebben nu ook een geïntegreerde controle- en onderhoudsassistentie. Voor het geval dat zich een probleem voordoet, is de machine uitgerust met een sensor die aangeeft welk soort onderhoud moet worden uitgevoerd. De gebruiker weet daardoor direct waar hij moet ingrijpen. De bedieningsterminal zal in de nabije toekomst naar een aanraakscherm evolueren.

http://www.savoyelogistics.com/

Reacties

Reactie toevoegen