Sappi wint Duitse Packaging Award 2016

Sappi wint Duitse Verpakkingsawards

Dit jaar ging de Duitse Packaging Award 2016 in de categorie Nieuwe Materialen naar de Sappi Guard-productserie. De winnaars van de verpakkingsprijzen werden bekendgemaakt tijdens een ceremonie op 27 september op FachPack in Neurenberg.

De jury prees de duurzame papieren verpakkingsoplossing van de Europese papierfabrikant, vanwege de innovatieve geïntegreerde barrière en hot sealing eigenschappen, alleen haalbaar met meerlaagse films.

Chocolade

De prijswinnende nieuwe materialen van Sappi’s Functional Papers-productgroep zijn Algro Guard en Leine Guard M. De Algro Guard OHG is een innovatieve papieren verpakkingsoplossing met hoge barrière functionaliteit en goede warmte sealing eigenschappen. Dit papier voor flexibele verpakkingen heeft geïntegreerde barrières tegen zuurstof, waterdamp, vet, aroma en minerale oliën. De Belgische zoetwarenfabrikant Delafaille Chocolatier heeft hiervoor gekozen met betrekking tot haar nieuwe chocolademerk Amusette.

Thee

Leine Guard M wordt onder andere gebruikt als verpakking voor theezakjes van het merk Tree of Tea van mymuesli. Het papier is voorzien van een ingebouwde barrière tegen minerale oliën.

www.sappi.com​

Reacties

Reactie toevoegen

Gerelateerd nieuws