Samenwerking Gerhard Schubert en IPS

Gerhard Schubert en IPS International Packaging combineren hun kennis in farmaceutisch verpakken in een competentieteam met de naam Schubert Pharma.

Schubert Pharma is per 1 januari van start gegaan. ‘Samen zijn wij in staat nog efficiënter om te reageren op de specifieke marktbehoeften van de veeleisende farmaceutische sector’, Aldus CEO Olaf Horrenberger van IPS. Dit bedrijf heeft als doelstelling haar omzet in de Pharma Unit in de komende drie jaar te verdubbelen.
In totaal zullen twintig farmaceutische experts op het gebied van verkoop, inkoop, projectmanagement, kwaliteitscontrole en service onder de paraplu van Schubert Pharma in het pand van IPS aan de slag gaan. Het doel is het om hoogwaardige verpakkingsoplossingen voor de farmaceutische industrie te produceren. Van primaire verpakking tot en met de pallet. 

De synergie zit ’m volgens beide bedrijven hierin, dat Schubert haar kennis inbrengt op het gebied van de flexibele, modulaire TLM verpakkingslijnen en haar langjarige relaties met farmaceutische bedrijven en IPS haar ervaring op het gebied van projectmanagement.

Dubbelcijferige groei
Schubert heeft een succesvol jaar achter de rug. De producent van verpakkingsmachines verkocht voor 153 miljoen euro aan producten, 15 miljoen meer dan in 2012. Net als in 2012 kende het bedrijf een groei van meer dan tien procent. De groepsomzet bedroeg 272 miljoen euro.
Het doel van Gerhard Schubert is om in 2020 de omzet te verdubbelen en tegen de 300 nieuwe banen te creëren. Het bedrijf heeft al de grond in bezit om een nieuwe assemblagefabriek te bouwen. Die bouw moet dit jaar van start gaan. Hiermee verdubbelt Schubert naar eigen zeggen de assemblagecapaciteit. Een andere nieuwe fabriek voor de productie van halffabricaten en de assemblage van onderdelen voor TLM-verpakkingslijnen staat voor 2015 op het programma.

Foto: Gerhard Schubert GmbH

www.gerhard-schubert.com

Schubert and IPS combine pharmaceutical competencies

Gerhard Schubert GmbH and IPS International Packaging Systems are combining their expertise in pharmaceutical packaging. They jointly launched the Schubert Pharma competency team on 1 January 2014. Customers in the pharmaceutical industry will benefit from cross-disciplinary consulting. 'Together we are able to respond even more efficiently to the specific market requirements of the demanding pharmaceutical sector', explained Olaf Horrenberger, CEO of IPS. The company is aiming to double revenues in the Pharma Unit over the next three years.

In total, 20 pharmaceutical experts from sales, purchasing, project management, validation and service will in future work as Schubert Pharma at IPS under one roof. As a team, they will produce sophisticated packaging solutions for the pharmaceutical industry from primary packaging through to the pallet with the finished product.

Gerhard Schubert GmbH has successfully concluded the 2013 financial year. Sales amounted to EUR 153 million, up EUR 15 million over the previous year. As in 2012, the company recorded a double-digit increase in sales. The group of companies recorded turnover of EUR 272 million for 2013.

Reacties

Reactie toevoegen