Saga gin duikt in geschiedenis Acadians

Saga gin duikt in geschiedenis Acadians

In de 17e eeuw vestigde een groep Franse kolonisten, Acadians genoemd, in Noordoost-Canada. Zij kregen te maken met allerlei ontberingen. De Saga Grand Gin 2021 vertelt het verhaal van de sterke Acadische mannen en vrouwen die zich vestigden in Lanaudière, waar de distilleerderij Le Grand Dérangement is gevestigd.

Het verpakkingsontwerp van Saga Grand Gin is van de in Montreal gevestigde studio Paprika. Het design valt op door een contrast van kleuren, texturen en materialen. De Saga-labels vertellen de verhalen van de afgebeelde personen op de flessen. Gele wax bedekt de ogen van deze Acadians.
‘De gedachte hierachter is dat we de identiteit van de personages geheim wilden houden. Het geeft de fles een raadselachtig cachet en maakt de consument nieuwsgierig naar de geschiedenis achter de vier individuen en het mysterie rond hun leven’, aldus Daniel Robitaille, creative director bij Paprika.


De gele tape op transportdoos sluit aan bij de gele waxdoppen van de Saga gin flessen.

‘Van de gele tape op transportdoos tot de verrassing van de gele waxdoppen wanneer je de doos opent, tot de verschillende etiketten op de flessen, deze verpakkingen verrassen keer op keer. Het is een moderne versie van het iconische Maker's Mark waxlabel, maar met een Pop Art-twist.’


De afgedekte personen op Saga gin maken de consument nieuwsgierig.