RPC-verpakking valt in de prijzen

De innovatieve meerlaagse kunststof pot van RPC Barrier Containers voor de onlangs gelanceerde Shake Make-pasta van Soulié Restauration, onderdeel van William Saurin, is gekozen als Best Convenience of On-the-Go-verpakking tijdens de World Food Innovation Awards, aldus de verpakkingsproducent.

De World Food Innovation Awards trok meer dan 340 inzendingen uit 30 landen over de 16 categorieën.

De Shake Me-pot werd erkend met betrekking tot het overbrengen van het principe van de “schud”-verpakking – waarmee ingrediënten onmiddellijk worden geschud en vermengd voor het eten – aan pasta’s. Elke verpakking bevat een saus overgoten met pasta die vervolgens wordt opgewarmd in de magnetron, schudden, en gereed is om te eten. Door de saus en de pasta tot het laatste moment apart te houden, zorgt dat de textuur van de pasta behouden blijft.

De op maat gemaakte oplossing omvat een gethermovormde PP/EVOH/PP 590 ml meerlaagse pot van RPC Bebo Plastik, die naar eigen zeggen zorgt voor een houdbaarheid van 18 maanden. De injection moulded PP deksel van RPC Bramlage sluit het geheel hermetisch af, zodat er geen saus kan lekken.

De deksel omvat een bajonet-systeem met twee gesloten posities – de eerste sealt de verpakking na het afvullen en liggend in het schap; de tweede is de positie die wordt gebruikt voor het opwarmen door de consument. De deksel heeft 52 kleine gaatjes, zodat stoom kan ontsnappen tijdens het opwarmen in de magnetron. De verpakking is aan de onderkant voorzien van een vork voor on-the-go consumptie, luidt de toelichting van RPC.

www.rpc-barriercontainers.com

www.foodbev.com

RPC pack shakes up Food Awards

RPC Barrier Containers’ innovative multilayer plastic pot for the recently-launched Shake Me pasta range from Soulié Restauration, part of William Saurin, has been named as Best Convenience or On-the-Go Packaging at the World Food Innovation Awards, thus the packaging producer.

The World Food Innovation Awards attracted over 340 entries from 30 countries across the 16 categories.

The Shake Me pot was recognised for helping to bring the principle of the shaker pack – where ingredients are shaken and mixed together immediately before eating – to pasta dishes. Each pack contains a sauce topped with pasta which is then microwaved and ready to eat. Keeping the pasta and sauce separate until the last moment helps to preserve the texture of the pasta.

The bespoke solution from RPC comprises a thermoformed PP/EVOH/PP 590ml multilayer pot from RPC Bebo Plastik, which according to the company delivers an ambient shelf life of 18 months. The injection moulded PP lid from RPC Bramlage provides a tight hermetic seal with the pot to prevent leakage of the sauce.

The lid incorporates a bayonet system with two closed positions – the first seals the pack after filling and while on shelf; the second is the position used for reheating by the consumer. The lid also features 52 small holes to allow steam evacuation during microwaving, while its design allows the incorporation of a fork underneath for on-the-go consumption, is the explanation of RPC.

www.rpc-barriercontainers.com

www.foodbev.com

Reacties

Reactie toevoegen