Roterende planopakker van Racupack

In 2007 ontwikkelde Racupack uit Culemborg de RTC 220 Slimline kartonneermachine. De machine heeft een roterend karton-uitneemsysteem, dat op het juiste moment een vouwdoos uitneemt en vervolgens tussen de meenemers van het horizontale kartontransport plaatst.

 

Racupack verwerkte de toepassing ook op de RTI 80 voor het Duitse bedrijf Bierbaum. De machine verpakt gestapelde schoonmaakdoekjes in een vouwdoos met een snelheid van ongeveer 80 kartons per minuut.

 

 

Het product passeert een elektrische signalering, waardoor de machine op het juiste moment een vouwdoos uit kan nemen en tussen de meenemers van het horizontale kartontransport plaatst. Voordat de vouwdoos tussen de meenemers wordt opgezet, wordt deze door middel van vacu�m geopend. Over de posities van de invoersectie worden de stofkleppen door middel van meelopende stofklepgeleidingen open gehouden en worden de producten in een vloeiende beweging in de opgezette vouwdoos gebracht, aldus Racupack.

Gedurende het horizontale transport van de doos door de machine, worden de stofkleppen onder en boven gevouwen, gelijmd en aangedrukt. Aan de uitvoerzijde van de machine wordt de doos overgenomen door twee zijbanden die het gesloten vouwdoosje tot buiten de machine transporteert.

 

www.racupack.nl

Reacties

Reactie toevoegen