Reliëf personaliseert wijnfles

Wijnhuis Gabriel Meffre wil zijn klanten een nieuwe ervaring bieden door de creatie van de “Inspiration” range. Hiervoor ontwikkelden ze samen met glasproducent O-I een nieuw verpakkingsconcept. Het werd een grafische decoratie in reliëf, geïnspireerd op Provençaalse patronen waardoor een bijzondere fles is gecreëerd met een chic uiterlijk.

Het ontwerp is verkrijgbaar in een serie van zes kleuren die je kan verzamelen. Het concept werd mogelijk gemaakt door het O-I : expressions relief. Dit is een personalisatieservice van O-I die het mogelijk maakt om patronen met 3D-effect te printen op glas. De ontwerpers en O-I gebruikten deze service om een iconisch, en tastbaar grafisch motief in reliëf te ontwikkelen.

Transparantie en kleur

Het resultaat van de gravure op de fles is met name succesvol door de combinatie van transparantie en kleur. ‘Het geeft de fles een zelfbewust, premium uiterlijk en zijn voelbare effect creëert direct een emotionele binding tussen de klant, het product en de verpakking’, aldus O-I. 
De serie roséwijn met de naam “Inspiration” door Gabriel Meffre wordt gebotteld in een glazen fles die in zes verschillende kleuren beschikbaar is, en verpakt in een doos. Dit nodigt uit om de hele serie te verzamelen. De productielijn voor de fles, in Chazelles-sur-Lyon (in de Loire, Frankrijk), produceert de zes kleuren gelijktijdig en pakt deze willekeurig in. Dus elke doos is uniek.

www.o-i.com

Reacties

Reactie toevoegen