Reclosale Packaging Europe importeert Canadese machine.

Reclosable Packaging Europe BV, gespecialiseerd op stazakverpakkingstechniek is sinds december 2008 de Europese importeur van de M7000 een machine die voorgevormde zakken vult en sluit. De machine pakt voorgevormde (kant en klare) zakken uit het magazijn, opent de zakken om ze klaar te houden voor het vullen en sluit ze na het vullen om vervolgens de machine uit te laten glijden.

 

De nieuwe machine voor voorgevormde zakken van Reclosable Packaging Europe

Hij is eenvoudig in de bediening, relatief klein, verrijdbaar en inzetbaar voor vele verschillende soorten voorgevormde (premade) zakken. Werken met voorgevormde zakken heeft volgens de leverancier als grote voordeel dat de machine de helft kleiner is , minder gevoelig voor storing en bovendien goedkoper is. De stap om over te gaan op de aanschaf van een eigen zakkenmachine is hierdoor voor veel producenten een stuk kleiner geworden, meen Reclosable Packaging Europe..

Een gunstige bijkomstigheid is dat bedrukte zakken leverbaar zijn vanaf 15.000 stuks met een levertijd van 3 weken. De insteltijd naar een ander formaat zak neemt 10 minuten in beslag en is eenvoudig. ムNa 30 minuten oefenen kan iedereen hem foutloos bedienen. De doelgroep bestaat uit de fabrikanten die nu verpakken in stazakken en of sliderbags oftewel de luxere verpakkingenメ, zo meldt het bedrijf.

 

Het bedrijf denkt daarbij aan snoepfabrikanten, notenbranders, koffiebranders, vitaminenproducenten, sauzenfabrikanten maar ook buiten de food voor iedere producent die zijn product luxe maar voordelig wil verpakken. De machinesnelheid is 20 zakken per minuut. De M7000 wordt bediend door 1 werknemer die tevens (vanwege de lage snelheid) de omdoos verpakking kan verzorgen. Het Canadese concept is in samenwerking met Reclosable Packaging Europe BV aangepast voor de Europese markt. Een 230 Volt en persluchtaansluiting is alles wat nodig is om de machine zijn werk te laten doen. Reclosable Packaging Europe BV installeert en verzorgt service en onderdelen. Bij een verbruik van 500.000 zakken op jaarbasis kost een gevulde zak inclusief materiaal, arbeidsloon, rente en afschrijving van de machine tussen de 10 en 14 cent, heeft het bedrijf berekend.

Reclosable Packaging Europe is aanwezig op de Anuga-Foodtech, die van 10-13 maart in Keulen wordt gehoduen.

 

Meer informatie: www.rpebv.nl

Reacties

Reactie toevoegen