Pure-Pak Imagine

Pure-Pak Imagine: drankverpakking zonder dop

Elopak, leverancier van kartonnen verpakkingen en vulapparatuur voor vloeibaar voedsel, heeft Pure-Pak Imagine gelanceerd, het meest milieuvriendelijke drankenkarton tot nu toe, zegt het bedrijf. De nieuwe verpakking is een moderne versie van de originele Pure-Pak van het bedrijf, ontworpen met een easy-opening functie.

Het begon ooit zonder schroefdop en nu is de cirkel rond. Elopak introduceert weer een drankenkarton zonder schroefdop.

Patrick Verhelst, Chief Marketing Officer (CMO) van Elopak: ‘We willen onze rol spelen in de wereldwijde verschuiving naar een koolstofarme circulaire economie en hebben daarom een ​​zo milieuvriendelijk mogelijk karton gecreëerd. De Pure-Pak Imagine-verpakking heeft geen plastic schroefdop en is gemaakt van 100% houtgebaseerd natuurlijk bruin karton. De doos is volledig hernieuwbaar en koolstofneutraal, waardoor de perfecte benadering van een koolstofarme, circulaire economie ontstaat.’

Alternatief

Drankkartons hebben al de laagste ecologische voetafdruk onder verpakkingen van vloeibare voedingsmiddelen, benadrukt het bedrijf. Met behulp van hernieuwbare, recyclebare en duurzaam geproduceerde materialen, biedt Elopak verpakkingsoplossingen die een natuurlijk en handig alternatief bieden voor plastic flessen en die passen in een koolstofarme circulaire economie.

100% hernieuwbare grondstoffen

Sinds 2016 werkt Elopak CO2-neutraal. Het bedrijf gebruikt 100 procent hernieuwbare elektriciteit en heeft de uitstoot de afgelopen tien jaar met 70% verminderd. Met verpakkingen die zijn vervaardigd uit verantwoord beheerde bossen en FSC-gecertificeerd materiaal, biedt Elopak klanten 100% hernieuwbare kartons gemaakt van op hout gebaseerde hernieuwbare kunststoffen (tallolie uit naaldhoutharsen), in plaats van gebruikt te maken van aardoliegebaseerde kunststoffen.

Het ontwerp aan de bovenzijde van de Pure-Pak Imagine-drankverpakking helpt consumenten om de doos te openen. In combinatie met de moderne functionaliteit van het gemakkelijk schenken en gemakkelijk vouwen, zet het nieuwe ontwerp een nieuwe maatstaf in het verminderen van kunststoffen, zegt Elopak.

 

Reacties

Reactie toevoegen