The Carton Campaigners

Pro Cartons milieu campagnevoerders

Om de start van de Europese Week voor Afvalvermindering aan te geven (EWWR) – 16-24 november – heeft Pro Carton, de Europese Vereniging van Karton- en Vouwkartonfabrikanten, officieel The Carton Campaigners gelanceerd.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

De nieuw gevormde Carton Campaigners bestaat uit vijf leden, omdat Pro Carton van mening is dat voor het behalen van een circulaire economie, de alom bekende 3Rs van Recycling – Reduce, Reuse en Recycle – moeten worden aangevuld met Renew en Replace. Om Pro Carton in deze missie te ondersteunen, zijn The Carton Campaigners gecreëerd om iedere cruciale actie zijn eigen mascotte te geven.

The Carton Campaigners

De vijf karakters vormen volgens Pro Carton een reeks richtlijnen waarin merken en consumenten de verantwoordelijkheid kunnen nemen voor hun consumptiegewoonten en het aantal verpakkingen dat naar stortplaatsen gaat, te verminderen.

  • Ricki Recycle: toont aan dat het stimuleren van recyclingpercentages – door een toename van de recyclebaarheid van verpakkingsmaterialen en verbeterde recyclingdiensten voor zowel consumenten als bedrijven – een oplossing is.
  • Ryan Reuse: vertegenwoordigt verpakkingen die meerdere keren kunnen worden hergebruikt voor hetzelfde of een ander doel.
  • Rhianna Reduce: leert ons dat een manier om de nadelige gevolgen van de planeet te vertragen is door de hoeveelheid die we kopen te verminderen, en merken de hoeveelheid gebruikte verpakkingen gaan verminderen.
  • Ronnie Replace: demonstreert hoe het omschakelen van niet-hernieuwbare of duurzame materialen voor milieuvriendelijke alternatieven zoals karton een oplossing is in het ondersteunen van merk-aantrekkingskracht.
  • Renée Renew: vertelt het verhaal dat de beste manier om een circulaire economie te bereiken is om verpakkingen te kiezen die echt hernieuwbaar zijn, zoals karton dat afkomstig is van duurzaam beheerde Europese bossen.

Reacties

Reactie toevoegen