Pro Carton presenteert 10 top trends van 2016: de internetwereld van verpakkingen

Pro Carton presenteert 10 toptrends 2016

De wereld is één groot winkelcentrum. Het Point-Of-Sale is overal. Het internet verandert alles: ontwerp, marketing en handelsstructuren. Dit heeft ook verstrekkende gevolgen voor verpakkingen, die een nog grotere rol spelen, omdat het zich verplaatst naar een meer centraal element van de koopervaring. Pro Carton heeft gekeken naar de 10 belangrijkste internationale trends.

 1. Design: het einde van authenticiteit

 2. Design: heldere communicaties

 3. Marketing: natuurlijkheid wordt de maatstaf voor alles

 4. Marketing: eerlijk zijn telt

 5. Marketing: duurzame producten hebben de voorkeur

 6. Marketing: het brein onthult haar geheimen

 7. Handel: de drie pijlers van groei

 8. Verpakking: advertentieruimte voor kant-en-klaar distributie

 9. Verpakking: de directe link

10. Verpakking: een digitale print revolutie.

Drie huidige ontwikkelingen sturen deze trends:

ten eerste, het intoetsen van gegevens duurt klanten nog veel te lang. Nieuwe adresdiensten zorgen ervoor dat dit tot het verleden behoort. De naam van een geadresseerde volstaat al voor een cadeau op weg naar de gelukkige. Ali Baba is een stap verder: in maart 2015 demonstreerde ceo Jack Ma technologie waarmee gebruikers op de “selfie”-manier betalen met behulp van smartphone gezichtsherkenning.

Ten tweede: huishoudelijke apparaten worden een raakvlak voor de detailhandel. Amazon Dash Replenishment Service zorgt al voor het nabestellen van wasmiddelen via een wasmachinesensor.

Ten derde: het aanzienlijk versnellen van leveringen. In het Verenigd Koninkrijk biedt Argos bijvoorbeeld levering op dezelfde dag zeven dagen per week voor kleine bestellingen. Amazon UK levert food- en drinkartikelen naar geselecteerde locaties in minder dan een uur.

In het algemeen wordt informatie steeds transparanter en diensten worden steeds sneller. Dit heeft een weerslag op de gehele leveringsketen.

De volledige versie van de 10 top trends van 2016 is te vinden op http://www.procarton.com/10-top-trends-of-2016-the-internet-world-of-packaging/

Reacties

Reactie toevoegen

Gerelateerd nieuws