Primeur bij Arla Foods: FSC gecertificeerde omverpakkingen

Arla Foods Nederland gebruikt als eerste Nederlandse bedrijf FSC-gecertificeerde golfkartonnen omverpakkingen. Smurfit Kappa Corrugated Benelux levert deze duurzame secundaire verpakkingen sinds begin 2011. Alle zuivelproducten die Arla in haar fabriek in Nijkerk maakt, krijgen voortaan een omverpakking van FSC-gecertificeerd karton voor het transport van de zuivel naar de afnemers. Op 14 januari 2011 heeft David Gudden, Key Account Manager van Smurfit Kappa TWINCORR, symbolisch de eerste FSC-omverpakking overhandigd aan Marco ter Maat, Manager Purchasing & Sustainability van Arla Foods Nederland.

Vanuit de Multi-site certificering zijn alle fabrieken van Smurfit Kappa Corrugated Benelux sinds eind 2010 Chain of Custody (CoC) gecertificeerd door de Forest Stewardship Council (FSC, de Raad voor Verantwoord Bosbeheer). Het FSC-certificaat garandeert dat de grondstof voor de kartonnen omverpakking afkomstig is uit verantwoord beheerde bronnen. Het CoC-certificaat garandeert dat de gebruikte, gecertificeerde materialen (uit bossen, gecontroleerde bronnen of ingezameld materiaal) tijdens de hele productieketen worden gevolgd, tot aan de productie van de omverpakking.
Dichter bij de natuur
‘In 2010 introduceerden we klimaatneutrale drinkbekers en FSC-gecertificeerde liter- en halve liter-pakken voor onze biologische Arla-zuivel. Nu zetten we met FSC-omverpakkingen een nieuwe stap op het gebied van duurzame verpakkingen', zegt Louis Rippen, Marketing Director van Arla Foods Nederland. De overstap op FSC-omverpakkingen maakt deel uit van Arla's duurzaamheidsprogramma ‘Dichter bij de natuur'. Dit programma heeft betekenis voor alle facetten van de bedrijfsvoering: melk, ingrediënten, verpakkingen, productie, distributie maar ook de interne organisatie en cultuur. Daarbij is de focus gericht op efficiënt gebruik van natuurlijke bronnen, op het tegengaan van verspilling, op klimaat en milieu, duurzame landbouw en op dierenwelzijn. De zuivelonderneming uit Nijkerk wil in 2020 klimaatneutraal zijn voor verpakkingen, productie en transport.
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Joost van Noorden, Project Manager Sourcing van Smurfit Kappa Corrugated Benelux: "Dit initiatief met Arla Foods is een zeer goed voorbeeld van onze wil tot Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen."

Arla Foods Nederland (440 medewerkers) bestaat uit twee onderdelen: Arla Foods B.V. voor dagverse zuivel uit Nijkerk en Arla Foods amba voor de kaasspecialiteiten uit Scandinavië. Smurfit Kappa Group is Europees marktleider in de verpakkingsindustrie op het gebied van papier en (golf)karton. Wereldwijd heeft Smurfit Kappa productielocaties in 30 landen, waarvan 21 in Europa en 9 in Latijns-Amerika.
www.arla.nl
www.smurfitkappa.nl

 

Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen