Plasticvrij snacken met de GO!mealbox

Plasticvrij snacken met de GO!mealbox

Fonkels lanceerde enkele maanden geleden de GO!mealbox; een unieke reeks kartonnen verpakkingen voor het bezorgen van maaltijden. Hét alternatief voor plastic en aluminium maaltijdbakken en een antwoord op de sterk toenemende vraag naar duurzame verpakkingen voor maaltijdbezorging. De GO!mealbox is circulair, gemaakt van composteerbare monomaterialen en te gebruiken voor vele gerechten.

De GO!mealbox is een mooi voorbeeld van ketendenken, meent Wim Apeldoorn General Manager Fonkels. ‘Afvalverwerkers willen schone restmaterialen, ook in het geval van kartonnen thuisbezorgverpakkingen. Dat wil zeggen zonder plastic of voedselresten. Is het karton vervuild, dan wordt het verbrand. Daarmee gaat het materiaal verloren. Brede toepassingsmogelijkheden, gebruiksgemak, zoveel mogelijk hergebruik van de materialen en een optimale consumentenbeleving waren de belangrijkste uitgangspunten voor de ontwikkeling van de circulaire GO!mealbox’ volgens Wim Apeldoorn, General Manager van Fonkels.

Uit onderzoek is gebleken dat de isolatiewaarde zelfs beter is dan die van EPS foambakken.

Blijft goed warm

Het bezorgen van maaltijden zat al in de lift, maar heeft het afgelopen jaar een enorme vlucht genomen. De verpakking speelt een belangrijke rol bij de uitdaging om al die gerechten op de goede manier bij de consument te krijgen. Cruciaal daarbij is de temperatuur. Dit is een indicatie voor de consument van de versheid en heeft grote invloed op de smaakbeleving. ‘De GO!mealbox houdt de warmte zeer goed vast. Uit onderzoek is gebleken dat de isolatiewaarde zelfs beter is dan die van EPS foambakken. Daarmee is de GO!mealbox een uitstekend alternatief voor deze verpakkingen, die door de SUP-wetgeving van de EU verboden zijn in de strijd tegen plastic. De smaakbeleving wordt nog eens versterkt door de air-vents, zodat bijvoorbeeld friet niet alleen warm, maar ook knapperig en krokant blijft.’


De consument opent de GO!mealbox en kan de hoekjes eenvoudig losscheuren om er zo een lekvrij bord van te maken. Na het eten wordt het papier met de etensresten verwijderd en blijft schoon karton achter.

Lekvrij bezorgen

Uniek aan de GO!MEALBOX is het papier aan de binnenkant. Door deze innovatieve toepassing krijgt karton als materiaal een groot aantal extra gebruiksmogelijkheden. Het papier vormt een effectieve barrière tegen vochtige en vettige bestanddelen. Het restaurant kan daardoor vertrouwen op een lekvrije aflevering bij de klant. Tevens zorgt dit papier voor 100% hygiëne, waardoor ook verse visgerechten zoals sushi vanaf nu uitstekend duurzaam kunnen worden verpakt.

Klanten vragen om de maaltijdbak

Inmiddels zijn er al vele horecagelegenheden met de meest uiteenlopende gerechten die de GO!mealbox gebruiken. Van noedels, luxe broodjes BAO en pasta, tot complete spareribmaaltijden. ‘De feedback die we krijgen is zeer positief, ook over de hulp die we onze klanten bieden om de consument te informeren over de recyclingmogelijkheden. We krijgen nu zelfs te horen dat consumenten bij bestellingen aangeven of het in de GO!mealbox geleverd kan worden. Een groter compliment kunnen wij niet krijgen!’ sluit Apeldoorn af.

Gerelateerd nieuws