Plastic Free World 2020

Plastic Free World 2020

Op 9 en 10 november wordt in Köln Messe de internationale conferentie Plastic Free World georganiseerd. De tweedaagse tentoonstelling met congres is gericht op bedrijven die hun plastic gebruik willen verminderen, op zoek zijn naar duurzame alternatieve biobased materialen en een circulaire economie willen creëren in hun hele toeleveringsketen. Aldus de beursorganisatie.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

In navolging op de editie van 2019 brengt het evenement van 2020 naar eigen zeggen opnieuw duurzaamheids- en milieudeskundigen van bedrijven samen. Industrieën die hun opwachting maken zijn onder andere verpakkingen en food en dranken.

Programma Plastic Free World 2020

Praktische en innovatieve oplossingen voor het aanpakken van de plastic afvalcrisis met onderzoek, duurzaam productontwerp en nieuwe productieoplossingen zijn onderdeel van het programma.

Plastic Free World 2020

Drie topics:

  • Reduce: Het verwijderen van wegwerpplastic in de hele supply chain is een item die zal worden behandeld. Plus nieuwe ontwerp- en productieoplossingen om materiaalverspilling te verminderen.
  • Replace: Zoeken naar echt duurzame alternatieven voor kunststoffen op basis van fossiele brandstoffen en luisteren naar nieuwe materiaalinnovaties van professionals op het gebied van biomateriaal, -chemie en -plastics.
  • Reuse en Recycle: Een aantal vooraanstaande merken informeren over hoe zij door het gebruik van upcycling te vergroten, hun plastic voetafdruk hebben verkleind en zo bijdragen aan een meer circulaire economie. Ook wordt aandacht besteed aan het ontwerpen, testen en ontwikkelen van producten om  gemakkelijker te recyclen en de cirkel rond een meer circulaire economie te sluiten.

Meer informatie over het evenement is hier te vinden.

Reacties

Reactie toevoegen