Plannen reorganisatie Tetra Pak Moerdijk

Tetra Pak Benelux informeerde vandaag de lokale ondernemingsraad, de vakbonden en de werknemers over een plan om de werkzaamheden in Moerdijk effici�nter te maken. Het plan is om de huidige 5-ploegendienst om te vormen naar een 4-ploegendienst en tegelijkertijd de ondersteunende afdelingen in omvang te reduceren, waarbij in totaal 29 arbeidsplaatsen komen te vervallen.

 

De medewerkers werden hiervan vandaag op de hoogte gebracht. Tetra Pak zegt haar uiterste best te doen om de gevolgen voor de betrokken medewerkers zo veel mogelijk te beperken. Met de vakbonden zal overleg worden gevoerd over een Sociaal plan.

Andy Gibson, directeur supply chain Tetra Pak Moerdijk: verklaart: �Een aantal van Tetra Pak�s internationale opdrachtgevers hebben drastische maatregelen genomen om met de huidige moeilijke marktomstandigheden om te gaan. Dit betekent ook een verschuiving van de kwalitatief hoogstaande offset druktechniek, waarin Tetra Pak Moerdijk is gespecialiseerd, naar meer economische oplossingen zoals Flexo Process druktechniek.Tetra Pak is niet immuun voor de gevolgen van deze veranderende vraag naar offset druktechniek voor flexibele kartonnen drankverpakkingen.

Hierdoor is reorganisatie noodzakelijk. Dit plan voor reorganisatie heeft zeker niets te maken met

gebrek aan prestatie, motivatie of vaardigheid van onze werknemers.�

 

Het management van Tetra Pak in Moerdijk is vastbesloten om de sociale dialoog met de ondernemingsraad en vakbonden voort te zetten met als doel de implementatie van het plan op 1 januari 2010 te kunnen starten.

 

www.tetrapak.nl

Reacties

Reactie toevoegen