Pentawards 2020 winnaars bekendgemaakt

Pentawards 2020 winnaars bekendgemaakt

Op donderdag 24 september zijn tijdens de eerste virtuele Pentawards-ceremonie in Londen de winnaars van de Pentawards 2020 bekendgemaakt.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

De 14 editie ontving meer dan 2.000 inzendingen uit 60 landen verspreid over vijf continenten. Het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Rusland en China zijn de landen waar de meeste prijzen naar toe zijn gegaan, informeert de organisatie.

Bijzondere fles in nieuwe categorie

Voor de eerste keer werd de Dranken Professioneel Concept Platinum Award uitgereikt. De prijs ging naar Pavla Chuykina uit Rusland met Happy Ghost. De achterliggende gedachte is dat het gaat om een geest die voor het eerst in 1916 tevoorschijn kwam en de afgelopen jaren in de schappen van slijterijen is verschenen. Om dit karakter te creëren is er een diepe inkeping gemaakt aan de onderkant en is de fles voorzien van een paar spookachtige ogen. Het glas heeft een donkere “nevel” en produceert volgens de jury zo een mystieke sfeer.

De Pentawards 2020 winnaars zijn bekendgemaakt

Award voor HEMA en JOHANNES

Ook Nederlandse inzendingen vielen in de prijzen. De Other Markets Platinum Award ging naar Magnet Design voor HEMA Summer Inflatables. Het ontwerpconcept wekt de illusie alsof het assortiment zomerproducten in mini-zwembaden dobberen. Ook het stalen zwembadtrapje ontbreekt niet, waardoor het beeld tot leven komt. De algemene ambitie van HEMA is om te stoppen met kunststof verpakkingen voor kunststof producten. Voor deze serie is gekozen voor kartonnen dozen.

HEMA Summer Inflatables is een Pentaward-winnaar

Een Bronzen Pentaward ging naar JOHANNES - de Tijd is Rijp. Het merk wil een einde maken aan de hoeveelheid plastic waarmee producten op de versafdeling zijn verpakt en heeft een duurzame oplossing voor groente en fruit ontwikkeld. Alle verpakkingen zijn geproduceerd van bio-karton en zijn weer compleet te recyclen.

Pentawards Bronze-winnaar: JOHANNES - De Tijd is Rijp

De twee Nederlandse inzendingen zijn ook genomineerd voor de NL Packaging Awards 2020. De Summer Inflatables van HEMA in de categorie Non-Food en JOHANNES in twee categorieën: Food Vers en Duurzaamheid.

Pentawards-2020 winnaars

De volledige lijst met winnaars is hier te lezen.

 

Artikel delen