Papieren stazak

Een Braziliaans partnerschap tussen Ibema, Tradbor, Dow Chemical en het verpakkingslaboratorium van ESPM ontwikkelde de papieren stazak PaperPouch. Een verpakking die volgens de genoemde bedrijven kosten bespaart.

Hoewel papier geen revolutionair materiaal voor zakken en tassen is, is het dat in termen van een stazak wel, omdat er geen papier stijf genoeg is om een zakje rechtop te laten staan onafhankelijk van de vulling.
Ibema, producent van conventionele papiersoorten, ontwikkelde een nieuwe papierkwaliteit met voldoende stijfheid om de PaperPouch rechtop te laten staan. Wat de kunststof binnen-liner betreft, werd voor polyethyleen gekozen vanwege de seal kwaliteiten en de mechanische integriteit. De veelzijdigheid van polyethyleen gecombineerd met andere materialen, via coextrusie of laminatie, maakt het mogelijk de PaperPouch onder andere te gebruiken voor droge korrels, granen, koffiebonen, huisdiervoeder en waspoeder.
De PaperPouch kan worden uitgerust met een sluiting, vergelijkbaar met een zipper, waarmee de verpakking kan worden hersloten na opening. Het kan ook worden uitgerust met een doseermond.
Volgens de bedrijven zijn de productiekosten ongeveer 13% lager dan de kosten van conventionele kunststof stazakken.

www.dowbrasil.com

www.tradbor.com

www.ibema.com.br

Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen