Papier geseald zonder kunststof

Papier geseald zonder kunststof

Vetipak introduceert, in samenwerking met Packaging Partners, een vijftal sealbare papieren monoverpakkingen die gebruik maken van een thermo-sealbare lak zonder kunststof.

‘De seallaag brengen we als een kunststofvrije lak via een coatingproces aan’, vertelt commercieel directeur Mark van der Burgt. ‘Daarnaast kunnen we het papier op dezelfde manier voorzien van barrièrelakken, waardoor we er barrière-eigenschappen aan toe kunnen voegen voor gasdoorlaatbaarheid, waterdampdoorlaatbaarheid, MOSH-MOAH of vetbestendigheid. Daarmee hebben we eindelijk die volwaardige serie papieren mono-verpakkingen waar we al een tijd naar streven.’
De co-packer uit Oss biedt de vijf volledig papieren verpakkingen aan in de vorm van pillows, blokbodems, pouchzakken, sachets en flowpacks. 'Met digitaaldruk zijn deze verpakkingen leverbaar vanaf 500 meter, bedrukt in smallebaan-flexo UV-druk tot circa 25.000 meter en/of met diepdruk voor de grotere oplagen. Voor wie het liever eerst eens "probeert", is de instap dus laag’, aldus Van der Burgt.

Samenwerking
De duurzame oplossing is te danken aan de samenwerking met Packaging Partners en haar partner de Italiaanse Gerosa Group, producent van bedrukte flexibele verpakkingsfolies.
Rob Daniels, mede-eigenaar van Packaging Partners: ‘We zijn al lang samen aan het pionieren. Toen we in 2017 de Benelux-partner van Gerosa werden, kwam het in een stroomversnelling. Nu zijn we een van de eersten die de testfase voorbij zijn en deze verpakkingen daadwerkelijk kunnen leveren. In vijf varianten bovendien, in alle oplagen en in alle kleuren, mét conformiteitsverklaringen op het gebied van voedselveiligheid, recyclingsverklaringen en technisch datasheets.’

www.packagingpartners.nl  /  www.vetipak.com

Artikel delen