PackAid biedt volledig assortiment en service

PackAid is de laatste jaren sterk gegroeid in zakkensluitmachines. Naast de machines van Meypack biedt het bedrijf sinds 2018 ook een serie hoogwaardige Chinese zakkensluitmachines.

Al vrij snel na de oprichting van PackAid in 2008 bleek dat Bosch Packaging zijn Doboy zakkensluitmachines niet langer wilde produceren en verkopen. Daarop nam PackAid-eigenaar Gerard Adema contact op met de vroegere medewerkers van Doboy en hun toeleveranciers. Ze besloten gezamenlijk de kleinere sealmachines onder de eigen geregistreerde merknaam van PackAid op de markt te brengen. De PackAid HS series handsealers vinden ook hun weg naar loonverpakkingsbedrijven en bedrijven die bijvoorbeeld zeewaardige verpakkingen moeten maken. Het voordeel van de PackAid continu doorlopende bandsealers is dat ze niet aan de maat van de verpakking zijn gebonden.

Meypack

Sinds eind 2016 heeft PackAid ook Meypack zakkensluitmachines en onderdelen daarvoor in het verkoopprogramma. Voor Adema en zijn collega’s een kleine stap, aangezien zij de machines vanuit het Doboy-tijdperk door en door kennen; zelfs de onderdelen in de Meypack-machines zijn veelal gelijk aan de vroegere Doboy-machines. Al hebben de Meypack-machines de afgelopen tien jaar wel een flinke evolutie ondergaan, de basisonderdelen zijn allemaal modulair en onderling uitwisselbaar.

China

Sinds 2018 levert PackAid een complete range Chinese zakkensluitmachines. Als die binnenkomen, worden ze eerst volledig gestript en vervolgens aangepast aan de eisen die PackAid stelt aan kwaliteit en veiligheid. Daardoor ligt de prijs lager dan voor vergelijkbare apparatuur. ‘Ik zag de machines jaren geleden voor het eerst op Interpack, maar toen wilde ik er eigenlijk niet eens naar kijken, gezien de kwaliteit. Toen ik later weer in contact kwam, ontdekte ik dat de machines nu wél van topkwaliteit zijn. We zijn vorig jaar begonnen met een compacte sealer (de PA2008). Die hebben we bijna een jaar lang getest op duurzaamheid en elektra, maar we kregen hem niet kapot. De machine is ook NEN-3140 gekeurd.’
De samenwerking met het Chinese bedrijf heeft er ook in geresulteerd dat PackAid inmiddels ook een industriële lijn zakkensluitmachines op de markt brengt voor het sluiten van 25 kilogram zakken.

Tweede kans

Als laatste activiteit op het gebied van zakkensluitmachines houdt PackAid zich bezig met de verkoop en het onderhoud van gebruikte (Doboy) zakkensluitmachines, waarvan Adema overtuigd is dat de kwaliteit nog goed is en waarvan de onderdelen nog steeds eenvoudig leverbaar zijn. ‘Van de kleinste zakjes tot 25 kilo zakken en van kunststof zakken tot papieren zakken in allerhande uitvoeringen, ze kunnen met onze machines gesloten worden’, vertelt Adema tot slot.

Meer info: PackAid

Reacties

Reactie toevoegen