Paardekooper neemt Halma en Mecari over

Paardekooper Group, groothandel in verpakkingsmaterialen en disposables, bundelt haar krachten met Halma Packaging en Mecari Plastics. Het kantoor en de logistieke diensten van Halma Packaging in Wijchen zullen fysiek geïntegreerd gaan worden in Beuningen, waar Paardekooper’s dochterbedrijf Depa is gevestigd.

De huidige eigenaar van Halma Packaging, Maarten Halma, zal leiding gaan geven aan de gecombineerde vestiging in Beuningen en zal tevens deel gaan uitmaken van de hoofddirectie van Paardekooper (Oud-Beijerland). Als gevolg van deze transactie wordt Maarten Halma mede aandeelhouder van Paardekooper Group. Op termijn zal Maarten Halma de rol van CEO van de nieuwe Paardekooper Group overnemen van Jan Paardekooper.

Mecari
De Paardekooper Group neemt daarnaast de activiteiten over van Mecari Plastics uit Werkendam, een aanbieder van flexibele kunststof verpakkingen aan de industrie (food en non food) en groothandel. Het kantoor en de logistieke diensten van Mecari Plastics zullen fysiek geïntegreerd gaan worden in Oud-Beijerland.
De huidig directeur Hans Wijgers van Mecari Plastics zal leiding gaan geven aan de industriële verkopen van Paardekooper.

100 miljoen euro
Jan Paardekooper, grootaandeelhouder en algemeen directeur van Paardekooper Group, stelt: “De overeenkomsten met Halma Packaging en Mecari Plastics versterken de positie van Paardekooper Group in diverse belangrijke marktsegmenten. Beide zijn succesvolle en innovatieve bedrijven, waardoor wij ons als geheel verder zullen kunnen specialiseren.
Het is voor Paardekooper Group een mijlpaal dat de gezamenlijke omzet nu de grens van 100 miljoen euro doorbreekt. Wij heten beide bedrijven van harte welkom!”

Van Es 
Tenslotte maakt Paardekooper bekend dat Martin van Es (voorheen algemeen directeur van Gelpa Verpakkingsgroep en managing director van Bunzl - Benelux) per 9 mei eveneens zal toetreden tot de hoofddirectie van Paardekooper Group.

www.paardekooper.nl

Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen