Owens-Illinois investeert 140 miljoen

Glasproducent Owens-Illinois is van plan volgend jaar 140 miljoen euro te investeren in zijn Europese fabrieken.

Met die forse investering wil O-I zijn concurrentiekracht en capaciteit verstevigen in Europa. ‘Sinds de overname voor 1,1 miljard euro van BSN Glasspack in 2004, hebben wij aanzienlijk geïnvesteerd in de modernisering van onze Europese fabrieken en het maximaliseren van het rendement’, zegt Al Stroucken, voorzitter en CEO van O-I. ‘De komende jaren zullen we onze concurrentiekracht in Europa verder optimaliseren. Door de verbetering in kwaliteit, duurzaamheid en capaciteit kunnen we nog beter voorzien in de vraag naar duurzamere en gezonde glasverpakkingen van onze Europese klanten.’

In 2013 investeert O-I onder andere in ovens en verbeteringen aan glasproductiemachines in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië en Tsjechië en dit voor de productie van glasverpakkingen voor alle segmenten.
O-I heeft in Europa 8.000 werknemers verdeeld over 11 landen en realiseerde een omzet van meer dan 2,3 miljard euro in 2011. Dit vertegenwoordigt ongeveer 40 procent van O-I’s wereldwijde omzet.

www.o-i.com

140 million investment O-I in Europe

Glassproducer Owens-Illinois invests 140 million euro in it’s European factories. The company wants to invest in glass ovens and productionmachines in the Netherlands, France, Germany, Italy and the Czech Republic.  With the investments the company wants tot strenghten it’s competetive position. In Europe it had an overturn of 2,3 billion euro in 2011and employs 8000 people in 11 countries.

Reacties

Reactie toevoegen