Overname Royal Sens door Quadrum Capital

Royal Sens, internationaal producent van etiketten voor food- en non-food verpakkingen, is door haar aandeelhouders verkocht aan investeringsmaatschappij Quadrum Capital. Onder de paraplu van Quadrum Capital zal het bedrijf haar innovatieve investeringsprogramma in het kader van haar internationale groeiambities versneld implementeren. Aldus Royal Sens.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

Het huidige managementteam van Royal Sens blijft onder leiding van CEO Jan Geitenbeek verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Zowel de productievestigingen in Rotterdam en Enschede als de verkoopkantoren in Engeland en Duitsland blijven in de huidige vorm, op dezelfde locaties bestaan.

Internationale groei

Royal Sens heeft 200 medewerkers, een omzet van 40 miljoen euro en produceert jaarlijks ruim 8 miljard etiketten van kunststof en papier. De overname van de onderneming door Quadrum Capital past in de lange termijn groeistrategie van de onderneming en maakt een versnelde uitrol van de investeringsplannen van Royal Sens mogelijk.

Geitenbeek: ‘Wij hebben de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt en hebben ambitieuze investeringsplannen om deze groei verder voort te zetten. De keuze om Royal Sens aan Quadrum Capital te verkopen sluit hier naadloos bij aan. Quadrum Capital deelt onze lange termijnvisie en brengt kennis en financiële slagkracht in. Als bedrijven delen we bovendien met ondernemerschap, vakmanschap, betrouwbaarheid en kwaliteit dezelfde kernwaarden. Voor ons zijn hiermee de ideale ingrediënten aanwezig om de sterke positie van Royal Sens samen verder uit te bouwen.’

Peter Oostenenk van Quadrum Capital: ‘Royal Sens is een prachtig bedrijf met een ijzersterke reputatie in de verpakkingsindustrie. De loyale klantenkring in Europa, moderne technologie en onderscheidende positie in de markt vormen een solide fundament voor de verdere internationale groei die Royal Sens voor ogen heeft. Daarnaast speelt Royal Sens goed in op maatschappelijke thema’s als duurzaamheid, die ook in deze markt een steeds grotere rol spelen. Samen met het team van Royal Sens willen wij de lange bestaansgeschiedenis van het bedrijf een succesvol vervolg geven.’

Fortaleza Capital trad bij deze transactie op als corporate finance adviseur van de aandeelhouders van Royal Sens.

Reacties

Reactie toevoegen

Gerelateerd nieuws