Ook kermis blijft schoon

Met 120 oranje containers wordt op de Tilburgse kermis plastic verpakkingsafval zoals plastic bekers, flesjes en patatbakjes gescheiden ingezameld.

 

In samenwerking met Stichting Nedvang - van de Plastic Heroes campagne - zal de inzameling voor het eerst op de Tilburgse kermis plaatsvinden. Door het plaatsen van de containers wil de gemeente haar inwoners en de bezoekers van de kermis bewustmaken van het nut van het scheiden van plastic verpakkingsafval.

 

In 2007 startte gemeente Tilburg in een aantal wijken met een proef van gescheiden inzameling van plastic verpakkingsafval. Dit bleek een groot succes, vorig jaar haalde de gemeente daar 4,5 kg plastic per bewoner op. Vanaf 1 juni zijn in de hele gemeente inzamelbakken te vinden. Stichting Nedvang streeft ernaar dat de aparte inzameling van plastic verpakkingsafval net zo gewoon wordt als de gescheiden inzameling van glas in de glasbak. Onder de naam Plastic Heroes wordt campagne gevoerd om inwoners te stimuleren zo veel mogelijk plastic verpakkingsafval apart in te leveren.

 

www.plasticheroes.nl

Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen