Ondernemers award voor Van der Windt Verpakking

Van der Windt Verpakking heeft de bronzen PRIMA Ondernemen Award 2012-2013 gewonnen. De prijs wordt uitgereikt aan bedrijven die meer dan gemiddeld presteren op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Directeur Ruurd Ouwehand van Van der Windt kreeg de PRIMA Ondernemen Award overhandigd tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de organiserende NRK, de branchevereniging voor de rubber-, recycling- en kunststofindustrie. De verpakkingsleverancier uit Honselersdijk dankt de prijs aan de sterke focus op duurzaamheid in verpakkingen, aldus het juryrapport.

 

PRIMA staat voor het programma innovatief en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het programma is in het leven geroepen om het belang van duurzaamheid in de branche te onderstrepen. ‘De bijbehorende awards zijn bestemd voor bedrijven die behoren tot de koplopers: ondernemingen die er succesvol in slagen hun eigen bedrijfsactiviteiten te verbinden aan de grote wereldvraagstukken.’ Aldus organisator NRK. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de NRK was Van der Windt Verpakking een van de negen genomineerden voor de awards. Zowel MKB-bedrijven als vestigingen van bekende multinationals dongen mee naar de winst. Uiteindelijk ging de bronzen PRIMA Award mee naar Honselersdijk. De jury was vol lof over de resultaten die Van der Windt al had bereikt op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. ‘Het bedrijf beantwoordt de marktdynamiek met gerichte productontwikkeling, vooral in biobased en composteerbare verpakkingen. Informatie over het milieu of de CO2-footprint van producten wordt zelf ontwikkeld en actief met klanten gedeeld. De eigen bedrijfsvoering is zo duurzaam mogelijk. Sociale duurzaamheid is als kernwaarde ingebouwd in de organisatie’, meldde het verslag van de jury.

Aan de toekenning van de awards is een uitgebreide duurzaamheidsscan vooraf gegaan. Deze scan is uitgevoerd door studenten van een aantal hogescholen. Die aanpak past in het streven van de NRK om de kennisuitwisseling tussen bedrijfsleven en onderwijs in de sector te verbeteren.

Beloning
Ruurd Ouwehand, directeur van Van der Windt Verpakking, was zeer tevreden met de bronzen bekroning. ‘Het is voor ons een beloning voor onze jarenlange inzet op het gebied van duurzaamheid. Die prijs is een bewijs dat die inspanningen ook door de buitenwacht worden opgemerkt en erkend. Dat het een prijs is van onze eigen branchegenoten is een stimulans om de komende jaren met nog meer inzet verder te gaan op de duurzame weg.’

Op de foto (v.l.n.r.) Piet van Staalduinen (juryvoorzitter en directeur Syntens),  Ruurd Ouwehand (Van der Windt Verpakking), Jan Blok (Apollo Vredestein), Rutger Kruitwagen (Stramit) en Joan Hanegraaf (voorzitter NRK). 

www.vanderwindt.com

Business award for Van der Windt

Van der Windt Verpakking has won bronce in the Prima Ondernemen Award 2012-2013, a business award from the dutch plastic and rubberassociation. The Awards are for those companies who combine the big issues of the world. PRIMA stands for innovative and sustainable entrepreneurship.

Reacties

Reactie toevoegen