Océ en manroland samen in inkjet

Vanaf volgend jaar gaan Océ en manroland samen oplossingen aanbieden voor alle stappen in het productieproces binnen de grafische industrie, door print data management, digitaal (inkjet)printen, offsetdrukken en nabewerking te combineren.

Uit het persbericht
Als leidende onderneming in digitaal full-color hoogvolume printen, heeft Océ een jarenlange ervaring op het gebied van systeemintegratie, workflow management en variabele dataprinting. Als vooraanstaande producent van offset drukpersen heeft manroland uitgebreide expertise op het gebied van ontwikkeling en fabricage van hoogvolume offset technologie en de daaraan gekoppelde nabewerkingssystemen. Vooral drukkerijen en printbedrijven, die willen investeren in toekomstgerichte technologie en werkmethoden, kunnen profteren van de gecombineerde expertise van Océ en manroland.

Digitale inkjet printers vullen offset persen aan
Digitale inkjet printers worden steeds vaker gebruikt als aanvulling op offset persen voor het maken van kleinere oplages en voor 'just-in-time' productie. Dit is goedkoper en -in combinatie met de juiste nabewerking- sneller. Toepassingen hiervoor zijn (onder meer) boeken, catalogi en brochures.
"Als marktleider in digitaal hoogvolume printen, is Océ al jaren wereldwijd succesvol in hoogvolume transactie printen, waaronder bankafschriften", aldus Rokus van Iperen, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Océ. "Deze strategische alliantie met manroland biedt ons de ideale gelegenheid om de Océ digitale inkjet technologie goed op de kaart te zetten in de grafische industrie. Dit is voor ons een grote stap, speciaal voor de Océ Continuous Feed Printing Groep in München."
"Digitaal printen heeft al een niet te onderschatten marktaandeel. Dit is de eerste concrete stap op weg naar nieuwe groeimogelijkheden voor manroland. Deze stap stelt ons in staat om een lucratieve markt voor de lange termijn aan te boren",  aldus Gerd Finkbeiner, CEO van manroland.

Bron: 
Océ

Reacties

Reactie toevoegen