O-I investeert 21 miljoen euro in glasfabriek Leerdam

Owens-Illinois, Inc (O-I), wereldwijde producent van glasverpakkingen, investeerde 21 miljoen euro in de fabriek in Leerdam. Tijdens een internationale persbijeenkomst, waarbij ook Erik Bouts, president van O-I Europe aanwezig was, gaf het bedrijf informatie over de investering in Leerdam en werd een investering in de fabriek in Maastricht aangekondigd. In totaal investeert O-I dit jaar 140 miljoen euro in de Europese fabrieken.

Met de investering in Leerdam zegt O-I nog beter in staat te zijn de  bierindustrie in de Benelux te ondersteunen. De investering omvat een nieuwe oven, nieuwe productiemachines en nieuwe apparatuur voor productie- en kwaliteitscontrole. Hiermee verhoogt O-I de efficiëntie en kwaliteit van het productieproces. Daarnaast verwacht het bedrijf dankzij deze investeringen de CO2 uitstoot met 15 procent te verminderen. De oven en de nieuwe machines werden ingehuldigd door Bouts in het gezelschap van 50 klanten, medewerkers en lokale ambtenaren. 

 “De komende jaren verhogen we onze inspanningen zodat we nog beter kunnen voorzien in de groeiende vraag van onze Europese klanten naar duurzame en onderscheidende glasverpakkingen” , zei Bouts

Gerard Pille, sales en distributie directeur O-I Benelux: “Met deze investering benadrukken wij onze toewijding om de groeiambities van zowel onze multinationale als regionale bierbrouwers te ondersteunen. Tegelijkertijd zetten we zo de rijke traditie inzake glasproductie van deze regio voort.”

De fabriek in Leerdam is één van de drie fabrieken van O-I in Nederland en  telt 300 medewerkers. Elk jaar produceren de 3 ovens meer dan 1 miljard flessen in bruin en groen glas voor de biermarkt in de Benelux.

O-I heeft in Europa 8.000 medewerkers verdeeld over 11 landen en realiseerde er een omzet van meer dan 2,1 miljard euro in 2012. Dat is ongeveer 40 procent van O-I’s omzet wereldwijd.

www.o-i.com

Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen