NVC werpt blik in de toekomst op FachPack

NVC werpt blik in de toekomst op FachPack

Michael Nieuwesteeg, directeur van het Nederlands Verpakkingscentrum (NVC) in Gouda zal op dinsdag 24 september het PackBox Forum toespreken op verpakkingsbeurs FachPack 2019 in Neurenberg.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

In het 24e levensjaar van de Richtlijn (in 2018) besloot Europa een update te doen. Richtlijn (EU) 2018/852 wijzigt Richtlijn 94/62/EG en bevat geupdate maatregelen om ten eerste de productie van verpakkingsafval te voorkomen en ten tweede hergebruik, recycling en andere vormen van terugwinning van verpakkingsafval - in plaats van storten - te bevorderen en zo bij te dragen aan de overgang naar een circulaire economie.

De NVC-presentatie analyseert waar de oorspronkelijke richtlijn succesvol is geweest en waar dat minder het geval is. Daarnaast zal het PUMA-project van NVC ter sprake komen. Dit project streeft ernaar een einde te maken aan verpakkingen als milieuprobleem wereldwijd. Tenslotte zal het NVC de belangrijkste effecten van de wijzigingen van 2018 afleiden voor de verpakkingsindustrie in Europa en daarbuiten.

Klik hier voor de exacte locatie en tijd van de presentatie op de FachPack.

Klik hier voor meer informatie over de richtlijn inzake verpakkingsafval en de updates.

Klik hier voor meer informatie over het NVC PUMA-project.

Klik hier voor meer informatie over de NVC MERGE Members-only Environmental Regulations Guide.

Klik hier voor meer informatie over de live online NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging.

www.nvc.nl

Artikel delen