Nordenia genomineerd voor Packaging Award

Twee productinnovaties van Nordenia in Greven, Duitsland, zijn genomineerd voor de Duitse Packaging Award 2012. De foam- en materiaal-efficiënte Nor Cell-film en een voedingsmiddelen-verpakking voor HPP-technologie (High Pressure Processing) zijn de producten die meedingen naar de prijs. Het Duitse Packaging Institute kent jaarlijks een award toe aan het meest innovatieve en creatieve verpakkingsidee. De ceremonie staat voor dit jaar gepland op 24 september in Neurenberg, zegt Nordenia.

Het opvallende kenmerk van de Nor Cell-technologie in flexibele verpakkingen is dat door het gebruik van een fysiek, gecontroleerd foamproces het gewicht van flexibele verpakkingen wordt verminderd zonder in te boeten op de dikte van de film. Deze “lichtgewicht films” wegen tot 40% minder dan conventionele films. De Nor Cell-films zijn met name geschikt voor applicaties in de voedingsmiddelen-, diervoeder- en hygiënesectoren, aldus de uitleg van de filmfabrikant. Het foam-proces vindt plaats volgens een techniek gepatenteerd door het bedrijf Mucell.

De tweede nominatie, tray-in-tray-verpakking, is speciaal ontwikkeld voor gebruik in de hoge drukverwerking van food, waarmee langer schapleven kan worden behaald, omdat het vitaminen behoudt. De food en ook de verpakking worden voor korte tijd en bij lage temperaturen blootgesteld aan een hoge druk van maximaal 10.000 bar. Op deze manier worden de voedingsmiddelen minder beïnvloed dan tijdens het sterilisatieproces dat tegenwoordig nog steeds wordt toegepast voor het bewaren van food, claimt de Duitse onderneming.

www.nordenia.com

www.packagingaward.de

Nordenia nominated for Packaging Award

Two product innovations of Nordenia, located in Greven, Germany, have been nominated for the German Packaging Award 2012. The foam and material efficient Nor Cell film and a food packaging for HPP technology (High Pressure Processing) are the products that compete for the prize. The German Packaging Institute presents an annual award to the most innovative and creative packaging idea. The ceremony is planned on September 24th of this year in Nuremberg, Germany, says Nordenia.

www.nordenia.com

www.packagingaward.de

Reacties

Reactie toevoegen