Nonwoven industrie komt met richtlijn voor disposablesEDANA, de vereniging die de non-woven en gerelateerde industrie vertegenwoordigt, heeft een "Code of Practice� voor de correcte verwerking van vochtige doekjes voor persoonlijke hygi�ne, waaronder een on-pack symbool ter aanduiding van die producten die niet mogen worden doorgespoeld. De Code is het resultaat van uitgebreide gesprekken met bij EDANA-aangesloten bedrijven en andere externe stakeholders, en steunt de fabrikanten en marketeers van de deze producten om de goede afzet van hun product.

De Code of Practice, een vrijwillig programma dat gericht is op bewustwording en inzicht in de correcte verwijdering van vochtige doekjes voor persoonlijke hygi�ne, is een essentieel onderdeel van het aanhoudende inzet van de non-woven industrie voor een verantwoord gebruik en de verwijdering van de producten die zij vervaardigt en distribueert .

�Een belangrijke rol voor de industrie, die wij volledig aanvaarden, is ervoor te zorgen dat de consument duidelijke informatie wordt gegeven over wanneer producten niet moeten worden doorgespoeld� zei Pierre Wiertz, General Manager van EDANA.

EDANA vertegenwoordigt meer dan 90 procent van het totale volume van nonwoven consumentenproducten op de markt in Europa, en zal al haar leden die vochtige doekjes voor persoonlijke hygi�ne om de code. �Wij geloven ook dat de markt een belangrijke rol zal spelen bij de vaststelling van de code, en dat producten die niet voldoen minder populaire zullen worden bij retailers en consumenten.�, zegt Wiertz.

Het doel is dat eind van dit jaar 40% van de bedrijven aan de richtlijn voldoet en eind 2010 alle aangesloten bedrijven.

De gefaseerde invoering en naleving van de Code of Practice is bedoeld om rekening te houden met de tijd die nodig is voor het testen van producten, wijzigen van artwork, en distributie van deze producten op de markt.

www.edana.org

Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen