Nominatie Green Quest Award voor Stack-it concept van Moonen Packaging

Nominatie voor circulaire Stack-it concept

Stack-it, het innovatieve koffie-concept van Moonen Packaging, is genomineerd voor de Green Quest Award, de zoektocht van BNR Nieuwsradio naar duurzame, praktische oplossingen.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

De beker is gemaakt van bagasse. Bagasse is het restproduct van de suikerriet winning. Als de suiker is geoogst, blijft een groot gedeelte van de plant over als “afval”.

‘Dit afval heeft echter dezelfde vezels als hout en is daardoor bij uitstek geschikt voor het maken van papier en karton’, vertelt Gé Moonen, directeur van Moonen Packaging. ‘De beker wordt gecoat met PLA, een composteerbare laag gemaakt van maïszetmeel. Dat is nodig, want karton en vloeistoffen gaan niet goed samen. Door gebruik te maken van een biologische coating is de beker volledig composteerbaar’, vervolgt Moonen.

Cirkel is rond

Moonen Packaging zegt dat het Stack-it concept verder gaat dan alleen een duurzame beker. Het bedrijf wil ook het gedrag van koffiedrinkers aanpakken en de onderneming regelt de afdankfase van het product.

‘We stimuleren koffiedrinkers om de beker meerdere keren te gebruiken. In principe kun je met de beker de hele dag vooruit. Daarnaast halen we de gebruikte bekers op en brengen we die naar de vergister. Hier worden de bekers vergist en gecomposteerd, met als resultaat biogas en compost. Zo is de cirkel rond. Gemaakt van planten en op het einde weer grondstof voor nieuwe planten’, aldus Moonen.

https://corporate.moonenpackaging.com/nl

 

Reacties

Reactie toevoegen

Gerelateerd nieuws