Plastic voedingsverpakkingen

NLers gebruiken vier verpakkingen per dag

Een onderzoek van ING Economisch Bureau naar het plastic verbruik in Nederland heeft aangetoond dat Nederlanders jaarlijks 26 miljard plastic gebruiken. Per Nederlander betekent dat meer dan 1.500 stuks plastic, omgerekend vier verpakkingen per dag.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

Plastic is het meest gebruikte verpakkingsmateriaal voor voedingsmiddelen, omdat het bijdraagt aan de houdbaarheid, voedselveiligheid en het gebruiksgemak van producten, stelt ING. Tegelijkertijd zijn kunststof verpakkingen een groot en groeiend probleem voor het milieu en vormen ze de voornaamste bron van zwerfafval. Als er niets wordt gedaan, gaat de stijging van het totale aantal plastic verpakkingen in Nederland door. De bevolkingsgroei zorg namelijk tot aan 2023 voor een toename van ongeveer 100 miljoen stuks per jaar. Ook neemt het gebruik per persoon toe doordat er meer voorbewerkte verse producten, verpakkingen voor eenpersoonshuishoudens en on-the-go producten worden gekocht, verklaart ING.

Afname groei kunststof verpakkingen

Als consumenten jaarlijks vijf plastic verpakkingen minder zouden gebruiken, kan dit de groei van het aantal kunststof verpakkingen afremmen. De overheid moet het plasticgebruik reguleren en de voedingsproducenten en retailers moeten het plasticgebruik verminderen en de verpakkingen verbeteren. Aldus ING.

www.ing.nl

Reacties

Reactie toevoegen