Magma - test line in Streator, Illinois

Nieuwe technologie voor glasproductie bij O-I

Owens-Illinois (O-I), producent van glasverpakkingen, informeert dat het de fabriek in het Duitse Holzminden gaat toewijzen voor de installatie van een nieuwe oven die beschikt over de nieuwste technologie om glas te maken.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

O-I kondigde vorige maand de plannen aan voor een extra oven die gebruik maakt van de nieuwe Magma-technologie van O-I en beschikt over een flexibele productielijn. Het is de bedoeling de oven te plaatsen in de bestaande fabriek van O-I in Nedersaksen.

Proeflijn

De Magma-technologie werd vorig jaar november voor het eerst onthuld, na een succesvolle toepassing op een proeflijn in de Amerikaanse fabriek van O-I in Streator, Illinois. Magma is een nieuwe manier om glas te maken, middels transformationele technologie en nieuwe processen, verklaart de fabrikant.

www.o-i.com

A new technology for glass production at O-I

Owens-Illinois (O-I), producer of glass packaging, informs that it assigned its plant in Holzminden, Germany, for the installation of a new oven featuring the latest technology to make glass.

O-I announced last month its plans for an extra oven which uses the new O-I Magma technology and has a flexible production line. The aim is to place the oven in the existing factory of O-I in Lower Saxony.

Test line

The Magma technology was unveiled in November last year for the first time, after a successful application on a test line in O-I’s American factory in Streator, Illinois. Magma is a new way to produce glass, through transformational technology and new processes, the manufacturer states.

www.o-i.com

 

Reacties

Reactie toevoegen

Gerelateerd nieuws

dinsdag 5 maart 2019
donderdag 26 januari 2017
donderdag 6 november 2014
donderdag 7 november 2013
maandag 4 november 2013