Nieuwe Italiaanse verpakkingsbeurs: Packology

Italië krijgt er naast Ipack-Ima een tweede verpakkingsbeurs bij. De beurs zal worden gehouden in Rimini. In juni 2010 (dinsdag 8 tot en met vrijdag 11) staat Rimini Fiera 4 dagen lang in het teken van verpakkingsmachines. De motor achter dit nieuwe evenement in de Italiaanse badplaats is UCIMA, de organisatie van  Italiaanse producenten van verpakkingsmachines.

 

 

De nieuwe beurs, die zich eveneens op procestechnologie richt, wordt, net als Ipack-Ima eenmaal per drie jaar gehouden.

Volgens Rimini Fiera gaat met deze beurs een grote wens van Ucima in vervulling. De beurs van Rimini is de nummer drie van Italië en heeft een aantal succesvolle  vakbeurzen. Voor promotie van de nieuwe verpakkingsbeurs heeft Rimini Fiera maarliefst een miljoen Euro uitgetrokken.

Volgens Ucima heeft de Italiaanse verpakkings- en verpakkingmachine industrie in 2008 goede zaken gedaan, ondanks het feit dat in het tweede halfjaar de economische crisis zijn weerslag had op de branche. De export steeg met 4% en de omzet met 6%. Bij de export werd echter een groter deel in consignatie geplaatst, waardoor de export uitgedrukt in omzet wat lager was. Overigens is er ook op de Italiaanse markt zelf een trend naar constructies waarbij machines eigendom van de leverancier blijven. De nieuwe beurs zal maarliefst acht hallen beslaan. Het beursaanbod bestaat uit machines, verpakkingen en materialen en is gericht op alle sectoren.

www.ucima.it

Reacties

Reactie toevoegen