Nieuw theeconcept van Optima Group

Ook een klassiek product zoals het theezakje kan opnieuw worden uitgevonden. De Optima Group lanceert daarom de CombiStick. In combinatie met een uitwendige Stickpack-verpakking, bevat een inwendige filter de thee. Met de Easypack CSM biedt de Optima Group Consumer een geïntegreerde productie- en verpakkingsmachine aan voor dit theeconcept.

De Easypack CSM-machine beschikt over vier banen die worden gevoed met een brede folie. Dit deel vormt de buitenste huls van de CombiStick. Ook de huls aan de binnenkant, het eigenlijke "theezakje", wordt geproduceerd vanaf een (filter)rol, die gesneden wordt in de afzonderlijke banen.

Folie en filter krijgen parallel aan elkaar door een speciaal formaatdeel hun buisvorm. Dit gebeurt in een doorgaand proces, waarbij een verpakking in een verpakking ontstaat. Beide delen worden gedeeltelijk met elkaar verbonden. Schroef- of volume doseermachines vullen het inwendige filterbuiltje, voordat de stick aan het einde gesloten, respectievelijk gelast wordt. Om de uitwendige folie van de CombiStick eenvoudig op de gewenste plaats te kunnen openen, wordt deze met een laser of een mes geperforeerd. In de uitloop worden de sticks op de juiste lengte afgesneden en uitgeworpen. Daarna regelen de Optima-machines het tellen en groeperen.

Volgens het bedrijf is door een benodigde oppervlakte van ongeveer 2 x 2 meter, de machine zeer compact en door de eenvoudige bereikbaarheid gemakkelijk te reinigen.

www.optima-packaging-group.de

Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen