Nieuw soort sleeves voor flexodruk

De nieuw opgerichte firma Apex Sleeve Technologies begint op 1 mei met de productie van zogeheten Tiger Sleeves. Het gaat om een nieuw soort sleeves voor flexodruk.

‘Tigersleeves blanks zijn direct lasergraveerbaar en gemaakt van een uniek revolutionair patent-pending materiaal, paulomeer geheten’, aldus de uitleg van Apex. ‘Paulomeer is de derde generatie materiaal - na elastomeer en photopolymeer - voor het produceren van druksleeves.’ Het combineert volgens de fabrikant de goede inktoverdrachtscapaciteiten van elastomeer met de voordelen van photopolymeer en is geschikt voor allerlei applicaties en substraten.

‘Recente drukproefresultaten bij klanten, waarbij de Tiger-druksleeves werden ingezet met de gepatenteerde Genetic Transfer Technology voor de productie van doseerwalsen, wezen uit dat een significant hogere kwaliteit flexodruk gerealiseerd werd, die zelfs vergeleken kan worden met diepdruk.’ Zo meldt Apex verder. Dit signaal was de start van samenwerking tussen Ronald van de Meer, Paul van Middelkoop en Apex. ‘Van de Meer en Van Middelkoop hebben meer dan 25 jaar ervaring in de druksleeve industrie. Hun gezamenlijke know-how bracht de Tigersleeve blanks op de markt.’

De bundeling van krachten van beide mannen met Apex Group of Companies leidde tot de oprichting van een nieuwe firma voor de productie van Tiger-druksleeves, genaamd Apex Sleeve Technologies. Het assortiment bestaat uit thin en classic druksleeves, evenals de configuratie van samendrukbare cushion adaptorsleeves. De productie is gevestigd in Borgentreich – Duitsland.  

www.apex-groupofcompanies.com

Bron: 
VerpakkingsManagement

Reacties

Reactie toevoegen