Nieuw, onafhankelijk duurzaamheidskeurmerk

Nieuw, onafhankelijk duurzaamheidskeurmerk

Groente- en peulvruchtenfabrikant HAK in Giessen gaat als eerste producent in de groenteconservensector inzetten op het “On the Way to PlanetProof” keurmerk voor een groot deel van haar producten.

Het nieuwe, onafhankelijke duurzaamheidskeurmerk (voorheen Milieukeur) van Stichting Milieukeur (SMK) kan worden toegekend aan boeren, tuinders en producenten die op duurzamere wijze produceren of telen. De groenteconservenfabrikant wil uiterlijk in 2021 haar in Nederland geteelde zomer- en wintergroenten en peulvruchten op deze wijze verduurzamen. Aldus HAK.

Keurmerk

Om het keurmerk “On the Way to PlanetProof” te mogen voeren, moeten leveranciers van onder andere zuivel, eieren, groenten en fruit aan strenge eisen voldoen. Dit wordt gecontroleerd door onafhankelijke certificeringspartijen die onder meer kijken naar doelen op energie en klimaat, water, afval en reiniging. Ook productie en consumptie (bijvoorbeeld verpakking) worden in de uiteindelijke certificering meegenomen. De eisen voor het keurmerk kunnen ieder jaar worden herzien en zo nodig aangescherpt.

www.hak.nl

Artikel delen