NatureFlex gebruikt voor organisch assortiment

NatureFlex van Innovia Films, hoge barri�re composteerbaar materiaal op basis van cellulose, is door de Italiaanse producent New Factor uitgekozen om over het assortiment organische noten en fruit, Mister Nut Bio, te wikkelen.

 

NatureFlex werd in 2008 gelanceerd en biedt naast biologische afbreekbaarheid ook een benadering voor vochtbarri�re van ge- coextrudeerd OPP. Dit betekent volgens Innovia dat het materiaal de beste vochtbarri�re-laag heeft van alle eenlaagse biopolymere folies die op dit moment beschikbaar zijn.

 

Fabrizio Pellegrini, locatiedirecteur van Mister Nut Bio: �NatureFlex biedt bescherming voor ons product, zoals alle goede verpakkingen zouden moeten doen. Tegelijkertijd past het bij de ecologische noten- en fruitlijn die we hier maken en past het met een minimale aanpassing op de huidige productielijn.�

 

NatureFlex folie is gecertificeerd met zowel de Europese EN13432 norm, als de Amerikaanse ASTM D6400 norm voor composteerbare verpakkingen. Het folie is transparant en geschikt voor verschillende applicaties van �droge� voeding, zoals: koekjes, ontbijtgranen en chips. Het folie kan goed gelamineerd worden naar andere biologische folies en is beschikbaar in diktes van 20, 23, 30 of 45 micron dikte.

 

www.innoviafilms.com, www.newfactor.it

Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen