MVO-starterspakket bij Moonen Packaging

Klanten van Moonen Packaging die nog geen ervaring hebben met duurzaam ondernemen kunnen vanaf vandaag het MVO-starterspakket bestellen bij de verpakkingsleverancier.

‘Met het MVO-starterspakket kunnen ze niet alleen hun eerste ervaring opdoen, ze krijgen ook een goed beeld van alle mogelijkheden’, aldus Moonen in een toelichting. In het starterspakket zitten onder andere composteerbare bekers, cradle to cradle (C2C) kopieerpapier, C2C toiletpapier, C2C handdoeken en koffiebekers van suikerrietafval.

‘De eerste 250 klanten worden nog eens extra beloond voor hun enthousiasme met het boekje How to Green your Office. Met de vele tips in dit boekje - dat natuurlijk - duurzaam is geproduceerd, kunnen zij direct aan de slag met besparen binnen hun organisatie.’

Groen begin
‘Zelf hebben we al meer dan tien jaar ervaring met duurzaam ondernemen’, vertelt directeur Gé Moonen. ‘Het begint met koudwatervrees, maar als je eenmaal begonnen bent kom je er niet meer vanaf. De meeste klanten die ik hierover spreek, herkennen dit. Los van de financiële en milieubesparingen waarderen ze vooral de positieve reacties van hun klanten en medewerkers. Voor ons is dat de stimulans om meer producten uit hernieuwbare en biologisch afbreekbare grondstoffen te ontwikkelen. Zoals onze composteerbare koffiebeker, gemaakt van suikerrietpapier en maïs (PLA). Een echt wegwerpproduct, zonder omkijken naar het milieu. Dat geldt trouwens voor de meeste producten uit het MVO-starterspakket. Het zijn alledaagse artikelen, die je zo bij het groenafval  kunt doen. We hopen dat het starterspakket een groot succes wordt en dat meer klanten duurzaam gaan ondernemen. Een groen begin is immers het halve werk.’

Duurzaamheid was ook het centale thema tijdens het evenement Brainpack dat Moonen onlangs organiseerde.

www.moonenpackaging.com

CSR starting kit from Moonen

Moonen Packaging introduces an CSR starting kit for their clients which can order it at the paper vendor. It should help clients to move their business to a more CSR-way of operating. Moonen itself has already ten years of experience as an CSR-based company.

Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen