Multivac presenteert de Mylar Cook

Van 5 tot en met 9 oktober vindt in Keulen de Anuga Food Service vakbeurs plaats. Multivac is daar vertegenwoordigd met stand A098, B099 in hal 07.1. Een noviteit die het bedrijf onder de aandacht wil brengen is het Mylar Cook verpakkingsconcept, informeert de onderneming.

De verpakkingsspecialist zal op de beurs demonstreren hoe voedingsproducten op een dieptrekmachine worden verpakt in Mylar Cook films. Mylar Cook films zijn gethermovormde films, die speciaal zijn ontwikkeld voor de bereiding van voeding in de hoge temperatuurcategorie van meer dan 218 graden Celsius. Het product wordt in de oven of de magnetron gekookt in de gesealde verpakking. Door dit proces blijven de aroma’s, vitaminen, mineralen en inherent vocht van het product grotendeels behouden tijdens het koken, claimt Multivac.

De ovenverpakking voor gekoelde of bevroren voedingsproducten is geproduceerd door de Amerikaanse en Japanse joint venture, DuPont Teijin Films. De filmstructuur is naar eigen zeggen zo ontworpen dat de sealnaad van de verpakking vanzelf opent in de oven wanneer een gedefinieerde druk is bereikt, waardoor de kookdampen kunnen verdwijnen.

www.multivac.com

Multivac presents the Mylar Cook

The Anuga Foodservice trade show will take place from 5th to 9th of October. Multivac is represented with booth A098, B099 in Hall 07.1. A novelty that the company will bring to the attention is the Mylar Cook packaging concept, informs the company.

Mylar Cook films are thermoformable films, which were, according to Multivac, especially developed for the preparation of food in the high temperature range up to 218 degrees Celsius.

www.multivac.com

Reacties

Reactie toevoegen