Multipacks Coca-Cola van 100% gerecycled LDPE

Coca-Cola maakt vanaf deze zomer gebruik van multipack folie van gerecyclede flessen. Voorheen gebruikte het bedrijf virgin LDPE folie voor de omverpakking van haar multipacks. De nieuwe omverpakkingen zijn gemaakt van 100% gerecycled LDPE folie.

De verwerkbaarheid is gelijk aan het vigin plastic, aldus de frisdrankproducent. Coca-Cola heeft de folie vooraf zorgvuldig getest met verschillende kleuren en verschillende inhoudsmaten PET-flessen - in samenwerking met haar leveranciers. De technische eigenschappen van dit 100% gerecyclede folie zijn zowel tijdens productie als in gebruik door de consument vergelijkbaar met reguliere virgin folie.
Joris Hendriks, associate director strategic planning, Coca-Cola European Partners Nederland over de nieuwe folie: 'De stap naar een 100% gerecyclede omverpakking voor PET-multipacks, onze meest verkochte verpakking, is een interessant leerproces voor ons. Het levert significante CO2-besparing op en is daarnaast een mooi voorbeeld van hoe we graag samenwerken onze leveranciers op het circulair maken van onze verpakkingen. Voor de consument verandert er niets, maar in de keten is het wel degelijk een vernieuwend initiatief met een positieve bijdrage.'

www.cocacola.nl

 

Reacties

Reactie toevoegen