Moonen groenste bedrijf van Nederland

De derde Telegraaf Top 100 Groene Bedrijven Awards is 26 juni ten deel gevallen aan verpakkingsleverancier Moonen Packaging.

De Juryleden Prins Carlos, Ruud Koornstra en Marianne Minnesma verkozen verpakkingsspecialist Moonen Packaging afgelopen woensdag tot groenste bedrijf van Nederland. Zij kenden het de Telegraaf Top 100 Groene Bedrijven Award toe. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan het bedrijf dat duurzaamheid en succesvol ondernemen het beste weet te combineren. Meer dan tien jaar geleden heeft familiebedrijf uit Weert ambitieus ingezet op het voorkomen van afval en het verlagen van de CO2-uitstoot. Er is bovendien een volledige lijn verpakkingen en disposables uit hernieuwbare grondstoffen.

Welkome aanmoediging
De prijs is een welkome aanmoediging, vindt directeur Gé Moonen. ‘Ik ben er ook echt van onder de indruk, want in deze jury zitten mensen die er écht verstand van hebben. Het is moeilijk om bescheiden te blijven, nu we onszelf groenste bedrijf van Nederland mogen noemen. Maar het gevoel dat nu overheerst is blijdschap, want deze beloning geeft ons allemaal energie. Die hebben we hard nodig om klanten over de groene streep te trekken. Juist in economisch moeilijke tijden, waarin de focus ligt op kosten. Onze uitdaging is om klanten te bewegen naar duurzame alternatieven en hen daarnaast te helpen om nóg duurzamer te ondernemen.

Ook bestaande klanten geeft het vertrouwen denk ik, horen ze het ook eens van een ander dat we groen bezig zijn. Maar we zijn er nog niet, er is nog veel te doen. Duurzaamheid is een continu proces van ambities naar boven bijstellen.’

Duurzaamheid omarmd
‘Nederland kent een grote groep bedrijven die duurzaamheid omarmd hebben in hun bedrijfsvoering’, vertelt juryvoorzitter Ruud Koornstra. ‘Je hoort er alleen weinig van, want ze zijn druk met hun business. In elke sector zitten dergelijke juweeltjes die we toetsen op hun innovatieve karakter, op hun echtheid en op de effecten van hun groene succes. Dat is een van de redenen waarom de jury unaniem voor Moonen koos. De impact van hun duurzame beleid is relatief groot, omdat zij veel energie steken in het stimuleren van bedrijven om ook groen te ondernemen. Niet alleen in hun klantenkring, ook in de bedrijfsketen zoeken ze de duurzame samenwerking. En om hun kennis effectief te delen met klanten en relaties, organiseren ze inspiratie-events. Moonen onderneemt met innovatielef. Ze steken hun nek uit en daardoor hebben ze nu al veel ervaring opgebouwd. Ik ben blij dat ze die actief met anderen delen.”

Op de foto vlnr: Prins Carlos, Ruud Koornsta, Gé en Rianne Moonen, Marjan Minnesma en Nini den Braber.

www.moonenpackaging.com

Moonen greenest company of the country

Packaging wholesaler Moonen Packaging had won the third Top 100 Green Company Awards of the Telegraaf. The price is a recognition of the combination of sustainability and a succesfull business model. More than then years ago Moonen choose the path of preventing waste and minimizing the CO2-footprint. The company also has e complett portfolio of packaging and disposables of renewable rescources.

Reacties

Reactie toevoegen