Modernste vellendrukpersen van Europa bij Holbox

De nieuwste en toekomstig oudste ruimtevaarder van Nederland komen op vrijdag 14 maart voor een paar uur bij elkaar voor een ‘ruimtewandeling’ door het bedrijfsleven. Het gaat om ruimtevaarder André Kuipers en luchtvaarttycoon Dr. Martin Schröder, oprichter van Martinair. Die laatste gaat eind 2014 vanaf Curaçao op 83-jarige leeftijd de ruimte in. Het treffen tussen beide ruimtevaarders is te danken aan de ingebruikname en ‘lancering’ van de meest geavanceerde vellendrukpers van Europa. Die is aangeschaft door een van de grootste leveranciers van displays van Europa: Holbox te Echt. De pers weeg 140 ton en produceert per uur 13.000 drukvellen van ca. 160 x 120 cm. De lengte bedraagt bijna 30 meter. Met de investering is een bedrag gemoeid van rond de vijf miljoen euro.

 

Holbox BV in Echt is opgericht in 1976 door Jan Hol. Op dit moment werkt het bedrijf voor alle grote winkelmerken en fabrikanten in heel Europa. De onderneming heeft verschillende wereldwijde patenten op haar naam staan. Het bedrijf heeft ook nog een productielocatie in Gliwice in Polen en verkoopkantoren in Nederland, Polen, Engeland en Frankrijk. Naast de nieuwe pers in Echt investeert Holbox ook 5 miljoen in de fabriek in Polen.

De ingebruikname van de drukpers schept voor het bedrijf nieuwe ruimte, zowel op het gebied van productie als een milieuvriendelijke aanpak: de machine verbruikt minder papier. Het thema ‘ruimte’ is aanleiding om beide ruimtevaarders uit te nodigen om hun visie op dit onderwerp te geven aan enkele honderden genodigden. Schröder zal zijn visie geven op ruimte om in crisistijden zakelijk te ondernemen; Kuipers zal zijn ervaringen in de ruimte en zijn visie op de toekomst van de aarde met de aanwezigen delen. Op zaterdag 15 maart is er een open dag voor belangstellenden en familieleden van het personeel van Holbox.

Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen