Minder lucht, minder folie

De Engelse supermarktketen M&S wil de hoeveelheid lucht in chips- en popcornzakken reduceren en daarmee de hoeveelheid verpakkingsmateriaal terugbrengen.

Met het Project Thin Air zijn meer dan 140 van Marks & Spencer’s verpakkingen gemoeid. De grootste reducties zijn al behaald in het populaire popcornassortiment waar het verpakkingsformaat met 37% is verkleind. In diverse chipssegmenten past M&S nu 20% minder kunststof toe, mede door het overschakelen naar een dunner, maar sterk type film.
De veranderingen hebben ertoe geleid dat elk jaar jaarlijks 75 ton verpakkingen wordt bespaard, omgerekend naar CO2 uitstoot komt dat overeen met 152 vrachtwagens minder op de weg in 2017. ‘Wij hebben meer dan een jaar aan dit project gewerkt en zijn erg tevreden over de resultaten,’ zegt M & S-verpakkingsdeskundige Laura Fernandez. ‘We zien dit als het begin van een veel groter geheel en hopen meer besparingen op andere gebieden te realiseren.’

Laseren
In juni was de retailer de eerste in het Verenigd Koninkrijk om laser gecodeerde avocado's te introduceren om papierafval te verminderen. De etiketten, die op de huid van de fruit worden geëtst met lasers in plaats van stickers, zullen elk jaar 10 ton papier en vijf ton lijm besparen.
In juni lanceerde Marks & Spencer een nieuw duurzaamheids Plan A met als onderdeel dat alle M & S verpakkingen in 2022 recycleerbaar zijn en dat het in 2025 food waste heeft gehalveerd. Het bedrijf wil één recyclebaar plastic polymeer ontwikkelen dat geschikt is voor al haar kunststof verpakkingen.
www.marksandspencer.com

Reacties

Reactie toevoegen