Milieubewuste breeklijm vervangt wikkelfolie

Slip-Stop is een door Panhuijsen Verpakkingen geïmporteerde onzichtbare breeklijm die geen sporen of schade achterlaat en dozen, bags en goederen ijzersterk met elkaar verbindt, aldus de onderneming. Volgens Panhijsen maakt Slip-Stop in veel gevallen het omwikkelen van pallets met folie overbodig.

De speciale structuur van deze breeklijm realiseert een horizontale lijmverbinding met een beperkte droogtijd. Na het aanbrengen van de lijmlaag, kan de volgende laag goederen of dozen tot wel een uur later worden aangebracht zonder dat dit de sterkte van de verbinding beïnvloedt. De lijmverbinding is te verbreken door een verticale verplaatsing, zoals het afnemen van een doos van de stapel. Slip-Stop is op verschillende manieren aan te brengen: machinaal, handmatig met lijmpistool of volledig handmatig bij zeer kleine aantallen. Panhuijsen Verpakkingen is importeur van Slip-Stop en alle aanverwante producten, zoals de machine.
 

Volgens het bedrijf is de lijm een goede vervanger voor wikkelfolie. Voor stabiele producten en dozen is het gebruik van wikkelfolie voortaan overbodig, aldus commercieel directeur Michiel van Dijk. ‘Dus kan de verpakkingenbelasting worden gereduceerd. Bovendien is het gebruik van Slip-Stop milieubewust en bijzonder veilig. We zien kansen in de food- en beveragesector, waar pallets worden volgestapeld met één en hetzelfde artikel. Daarnaast biedt Slip-Stop ook voordelen voor bijvoorbeeld de petrochemie: de lijm is niet brandbaar. Bij folie heb je te maken met elektrische lading en dus explosiegevaar. Ook dat risico is bij gebruik van Slip-Stop uitgesloten.’

Milieubewuste verpakkingsoplossingen
Panhuijsen heeft in het assortiment ook andere artikelen die bewust verpakken eenvoudiger maken. BonusTape is hiervan een voorbeeld. Deze tape bevat per rol driemaal zoveel tape dan een normale rol, vanwege het kleinere openingsgat. Dat betekent: minder transportkosten, minder opslagkosten, minder afval en minder vaak vervangen. Een tweede bewust product is Max-StretchT. Deze nieuwe handstretchfolie heeft een dunne, maar sterke structuur. De folie is geoptimaliseerd en zo geproduceerd dat de dunne structuur geen voorrek meer vereist. Gebruik van deze folie realiseert een volumebesparing van 25 procent ten opzichte van reguliere handfolie.

 
Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen