M&H lanceert voedselverpakking met barrière in PET

Veel voedsel- en drankverpakkingen zijn gevoelig voor zuurstof en worden kwalitatief slechter bij blootstelling aan zuurstof. M&H Plastics kwam onlangs op de markt met een PET-verpakking, die de blootstelling aan zuurstof minimaliseert en zorgt dat de productkwaliteit gewaarborgd blijft.

De verpakking is een mix tussen PET en een zuurstofafvoer concentraat, die samen een actieve barrière vormen tegen de inkomende zuurstof. Hierdoor blijven de producten verser en blijft de kleur behouden. De verpakkingen zijn geschikt voor onder andere producten op tomatenbasis fruitsappen en citrusproducten. De verpakking voldoet aan zowel de Europese- als Amerikaanse voedselstandaard.

Deze verpakkingsprimeur is voor rekening van Fire Foods (zie foto), die een breed assortiment van chiligebaseerd voedsel hebben. Nick Woods van Fire Woods zegt: 'M&H heeft ons geholpen met het ontwikkelen van de PET-verpakking voor onze Chili sausen en Hot Chili Chutney. Onze producten gaan om de smaak en deze innovatie helpt ons om onze producten af te lever in de beste kwaliteit.

http://www.mhplastics.com/

Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen