Mettler-Toledo Safeline X-ray presenteert X36 serie

Producenten van voedingsmiddelen en farmaceutica streven ernaar om hun productielijnen zo efficiënt mogelijk te laten functioneren , om concurrerend te kunnen blijven. Daarom heeft Mettler Toledo Safeline X-ray de nieuwe X36 serie X-ray inspectiesystemen geïntroduceerd. Deze flexibele productinspectiesystemen maken gebruik van de meest geavanceerde X-ray imaging technologie die momenteel verkrijgbaar is en garanderen een hoge detectiegevoeligheid voor een brede waaier van verpakte producten. De systemen zijn speciaal ontworpen voor producenten die op consistente wijze minuscule verontreinigingen in al hun producten willen detecteren en verwijderen, met gelijktijdige volledigheidscontroles, zoals de massa van samengestelde producten of de afdichtingen van producten en zelfs multi-lane toepassingen , zonder dat de doorvoersnelheid en procesefficiëntie daaronder te lijden hebben.

Het systeem kan met verschillende innovatieve detectordiodes van 0,8 of 0,4 mm, vermogens en detectorbreedtes speciaal worden aangepast aan de aard en de vorm van de verpakte producten die gescand moeten worden. Kwaliteit en veiligheid zijn gegarandeerd, waardoor de aanvankelijke investering in technologie toekomstvast is. De detector van 0,8 mm die samen met een generator van 20 W wordt gebruikt, is bijvoorbeeld vijfmaal gevoeliger voor X-ray straling dan standaardsystemen. Het diodesysteem van 0,8 mm kan ook met een generator van 100 of 400 W worden gecombineerd tot de meest efficiënte inspectieoplossing voor productielijnen. Producenten van voedingsmiddelen en farmaceutica kunnen de X36-serie met een detectordiode van 0,4 mm ook met een generator van 100 of 400 W combineren.
De X36 serie biedt producenten de flexibiliteit om de totale massa van een verpakt product en de individuele massa's van verschillende zones of compartimenten te analyseren. Deze informatie kan naar de afvulmachine worden doorgestuurd voor portiecontrole en minimalisatie van productverlies . Het X-ray systeem heeft een lengte van 2,1 m en verschillende breedtes (300, 400, 500 en 600 mm) die aan de individuele toepassingen aangepast worden. Als een 20 W vermogen is aangesloten, heeft de machine geen extra koeling of airco nodig. Dit verlaagt het energieverbruik, de energiekosten en de totale gebruikskosten.

De X36 biedt verschillende volledig ingebouwde uitwerpmechanismen, eventueel compleet met uitwerpbak, waarin de verontreinigde of afwijkende producten worden uitgeworpen. Producenten profiteren van een vergrendelingsfunctie die de toegang tot uitgeworpen producten beperkt tot bevoegd personeel. De X36 serie is vooraf geprogrammeerd met meertalige software, zodat operators uit verschillende landen het systeem in hun eigen taal kunnen gebruiken en er minder data-analysefouten worden gemaakt.

De X36 serie heeft standaard een IP65-beveiligingsklasse, optioneel IP69K, en voldoet aan de nieuwste hygiënische ontwerpnormen. Dit is een bijkomend voordeel dat ook de consument beschermt. Het systeem heeft hellende oppervlakken, ook in de uitwerpbak, een buisvormig frame en een geslepen roestvast stalen afwerking, wat de reiniging vereenvoudigt. De aircoapparatuur van IP69K-klasse (optioneel) en het minimum aan metalen raakvlakken bieden goede toegang voor reiniging en onderhoud, wat de kans op verontreiniging op dit Critical Control Point verkleint. Zo nodig kunnen de X36 serie machines aan de voedselveiligheidsrichtlijnen van grote retailers worden aangepast.

“In navolging van consumenten die gespecialiseerde producten willen kopen, zoeken ook producenten van voedingsmiddelen en farmaceutica productinspectiesystemen die precies aan hun behoeften zijn aangepast," aldus Daniela Verhaeg, Marketing Manager SBU X-ray Inspection, Mettler-Toledo Safeline X-ray. “De X36 is het meest flexibele en energie-efficiënte X-ray systeem dat momenteel verkrijgbaar is en aan individuele toepassingsvereisten aangepast kan worden. Dit is dus een toekomstvaste investering, ook als de productielijn veranderingen ondergaat. Dankzij de uitstekende detectiegevoeligheid zijn onze klanten verzekerd van consistente en betrouwbare real-time inspectieresultaten. Producenten profiteren van een hoogwaardig en kosteneffectief X-ray systeem dat precies aan hun productiebehoeften voldoet en de bedrijfskosten verlaagt door onnodig energieverbruik te voorkomen. Daarnaast worden de productieprocessen ook veel milieuvriendelijker."

Designed to optimise safety of food and pharmaceutical products, the new X36 Series x-ray inspection system from Mettler-Toledo Safeline X-ray uses the most advanced imaging technology on the market to provide high detection sensitivity for a broad range of packaged applications. The X36 Series boasts versatile features such as the capability to perform product integrity checks on single or multi-lane applications without compromising throughput rate.

Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen