Metalloceen hotmelt met laag smeltpunt

Met de introductie van Plastomelt Excelta LM1, zegt Paramelt een nieuwe standaard te vestigen voor 'low melt' metalloceen hotmelts. De Excelta LM1 biedt de industrie een combinatie van de voordelen van Excelta® technologie - goede hechting, lager lijmverbruik en lagere gebruikskosten - met de voordelen van een lage applicatietemperatuur van 120 °C.

De afgelpen 10-15 jaar hebben 'low melts' en metalloceen hotmelts met elkaar geconcurreerd. Aangezien beide technologieën duidelijke gebruiksvoordelen bieden, heeft Paramelt zich tot doel gesteld deze te combineren.

Metalloceen hotmelts hebben zich bewezen in verpakkingstoepassingen en vervangen in toenemende mate de meer conventionele, gele of witte EVA-polymeer gebaseerde hotmelts. Metalloceen hotmelts bieden een vermindering van het lijmverbruik, betere hechting en schoner lopende verpakkingsmachines, waardoor minder lijmgerelateerde stilstand ontstaat.

Het belangrijkste voordeel van 'low melt' is het verminderde risico op lijmoxidatie en een significant lager energieverbruik dankzij de lagere gebruikstemperatuur. Tot voor kort waren deze kleefstoffen gebaseerd op meer conventionele polymeren.

Het praktische voordeel is dat Excelta® LM1 zowel gebruikt wordt als 'low melt' voor het sluiten van grote golfkartonnen dozen, wrap around dozen, lichte trays en papieren zakken, maar ook bij een verhoogde applicatietemperatuur voor het sluiten van kleine doosjes op zeer snelle verpakkingsmachines, voor zijnaadverlijming en 'Sift-Proof'-toepassingen.

Daarbij behoudt Excelta® LM1 haar hechting van diepvriescondities tot hoge omgevingstemperaturen (ca 60 °C).

www.paramelt.com

Reacties

Reactie toevoegen