Mans le Jeune overleden

 

Kartoflex meldt dat afgelopen zaterdag Mans le Jeune (1931) is overleden. Mans le Jeune was een zeer bekende en gewaardeerde persoonlijkheid in de verpakkingsbranche, die onder de vlag van het door hem opgerichte Le Jeune Secretariaten enorm veel werk heeft verricht voor tal van (inter)nationale organisaties zoals Kartoflex, Pro Carton, ECMA, Finat en tal van andere organisaties. Hoewel hij al sinds 1997 met pensioen was, bleef hij nauw betrokken bij het familiebedrijf, waarin zoon Jules en dochters Astrid en Lisanne werkzaam zijn. Hieronder het bericht dat de Vereniging Kartoflex stuurde naar aanleiding van zijn overlijden:

 

 

Geschokt en bedroefd heeft het bestuur van Kartoflex kennis genomen van het plotseling overlijden van

 

drs. J.E.G. (Mans) le Jeune

 

Mans werd afgelopen zaterdag getroffen door een zware hersenbloeding en is vredig ingeslapen.

 

Mans heeft zich decennia lang ingezet voor de belangen van Kartoflex en haar rechtsvoorgangers VKF, Nevapa en Uniflex. Kartoflex zou zonder zijn inzet en betrokkenheid niet zijn geweest wat het nu is; een sterke vereniging binnen de Nederlandse verpakkingsindustrie. In 2006 vierde Kartoflex haar 100-jarig bestaan en ontving het predicaat Koninklijk. Mans heeft hierbij veel betekend, zo ook in het vervaardigen van de 3 Lustrumboeken.

Mans is officieel in 1997 met pensioen gegaan. Hij was echter nog altijd begaan en betrokken met het wel en wee van Kartoflex. We gaan hem enorm missen.

 

P. Klein Sprokkelhorst

voorzitter

 

mr. J.E. van Schaik

secretaris

 

 

Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen